Ποιοι είναι οι "εγκέφαλοι" του διεθνούς κυκλώματος κοκαΐνης που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
26 Μαρτίου 2019 | Επικαιρότητα
Μεγάλη είναι η επιτυχία της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής και με διεθνή αντίκτυπο, ύστερα από την εξάρθρωση του καρτέλ της κοκαΐνης

Μεγάλη είναι η επιτυχία της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής και με διεθνή αντίκτυπο, ύστερα από την εξάρθρωση του καρτέλ της κοκαΐνης που η διαχείριση του γινόταν από τα Νότια Προάστια της Αττικής. Οι πληροφορίες για τη δράση τριών αντρών είχαν περιέλθει στη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής τους τελευταίους δύο μήνες και εκείνη ενημέρωσε την DEA και τις Αρχές του Εκουαδόρ.

Ένας έμπορος αυτοκινήτων, ο ιδιοκτήτης γνωστής καφετέριας στα Νότια Προάστια και γιος γνωστής αστρολόγου που έχει πεθάνει πλέον και ένας σεσημασμένος έμπορος ναρκωτικών με ελληνική υπηκοότητα και καταγωγή από την Αλβανία που είχε συλληφθεί στο παρελθόν στην Ιταλία για εμπορία και διακίνηση 200 κιλών κάνναβης, ετοίμαζαν μεταφορά 382 κιλών πεντακάθαρης κοκαΐνης με ιστιοφόρο από το Εκουαδόρ στην Αυστραλία, την οποία θα πωλούσαν έναντι 80.000-100.000 ευρώ το κιλό.

Πέρα από τους ήδη 9 συλληφθέντες της οργάνωσης εντοπίστηκαν άλλοι δύο σήμερα στο Εκουαδόρ και συνελήφθησαν εκ των οποίων ο ένας είναι αδελφός του σεσημασμένο εμπόρου ναρκωτικών. Ο ένας από τους δύο επιχειρηματίες είχε επίσης απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις οικονομικού ενδιαφέροντος, ενώ ερευνάται αν έχουν διακινήσει ποσότητες και στην Ελλάδα, κάτι που θεωρείται σχεδόν βέβαιο.

Κατά την σημερινή επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχος Γεώργιος Κανέλλος δήλωσε: «Η σημερινή παρουσίαση αφορά μία σημαντική υπόθεση που χειρίστηκε η Δ/νση Ασφαλείας Αττικής και συγκεκριμένα η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών.

Ειδικότερα, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, σε συνεργασία με τις ομόλογες Αρχές των Η.Π.Α. (DEA) και του Εκουαδόρ Λατινικής Αμερικής, κατάφεραν να σημειώσουν μία σημαντική επιτυχία, εξαρθρώνοντας Εγκληματική Οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα, που δραστηριοποιείτο στην δια θαλάσσης μεταφορά, μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης, από την Λατινική Αμερική σε διάφορα σημεία της υφηλίου.

Σε παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 13 και 14 Νοεμβρίου, στην Ελλάδα και στο Εκουαδόρ, συνελήφθησαν 9 μέλη της Οργάνωσης, τρεις Έλληνες στην Ελλάδα και 6 αλλοδαποί στο Εκουαδόρ, στο οποίο είχε μεταβεί μάλιστα για το σκοπό αυτό, Αξιωματικός της Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών.

Συνολικά κατασχέθηκαν , στο Εκουαδόρ εντός ιστιοφόρου, ποσότητα κοκαΐνης βάρους 382 κιλών, στην Ελλάδα μεταξύ άλλων, ένα πιστόλι, ένα περίστροφο, μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης, 223 φυσίγγια και δύο ζυγαριές ακριβείας.

Λεπτομέρειες για την παραπάνω υπόθεση θα δοθούν από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους τους αστυνομικούς, που συνέβαλαν στην εξάρθρωση της προαναφερόμενης εγκληματικής οργάνωσης, για τον επαγγελματισμό και τον ζήλο που επέδειξαν. Ευχαριστώ».

Η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται για την αποκάλυψη και άλλων πτυχών αυτής, ενώ επίκειται ανάπτυξη συνεργασίας με ομόλογες Αρχές και άλλων χωρών. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημ/κων Αθηνών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ