Συναγερμός σήμανε το πρωί της Παρασκευής στην ΕΛΑΣ όταν ενημερώθηκε ότι εντοπίστηκε ύποπτο αντικείμενο στο ρωσικό προξενείο στην Αθήνα. 
 

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Παρασκευής στην ΕΛΑΣ όταν ενημερώθηκε ότι εντοπίστηκε ύποπτο αντικείμενο στο ρωσικό προξενείο στην Αθήνα. 

Όπως διαπιστώθηκε το ύποπτο αντικείμενο ήταν μια χειροβομβίδα που δεν εξερράγη. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τη χειροβομβίδα πέταξαν άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα στις 4 παρά 10 τα ξημερώματα της Παρασκευής. 

Πέντε λεπτά αργότερα στην οδό Οικονόμου, στα Εξάρχεια, εντοπίστηκε μια καμμένη μοτοσικλέτα στα Εξάρχεια η οποία εξετάζεται από τους αστυνομικούς αν έχει σχέση με την υπόθεση.

Το ρωσικό προξενείο βρίσκεται στο Χαλάνδρι, στην οδό Τζαβέλα 5 με τους αστυνομικούς να ψάχνουν τις κάμερες προκειμένου να δουν το δρομολόγιο διαφυγής των αγνώστων ενώ παράλληλα αναζητούν τα κίνητρα πίσω από την ενέργεια αυτή. 

Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια έχουν συμβεί άλλα δύο περιστατικά με ρίψεις χειροβομβίδων κατά δημόσιων κτηρίων. Η πρώτη το το Νοέμβριο του 2016 όταν άγνωστοι πέταξαν χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία με αποτελεσμα να τραυματιστεί τότε ο φρουρός και η δεύτερη τον Φεβρουάριο του 2018 όταν πέταξαν χειροβομβίδα έξω απο το ΑΤ Καισαιριανής. Στη δεύτερη περίπτωση, μάλιστα, αρχικά η ΕΛΑΣ είχε δηλώσει άγνοια για το γεγονός για να υπάρξει ανάληψη ευθύνηες λίγες ημέρες αργότερα μέσω Indymedia. 

Πηγή: Protothema.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ