Παυλόπουλος: "Νομικά ενεργές οι αξιώσεις της Ελλάδας για τις γερμανικές αποζημιώσεις"

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
25 Μαρτίου 2019 | Επικαιρότητα
Τι ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε γραπτή του παρέμβαση η οποία εκφωνήθηκε από το δήμαρχο Δωδώνης Χρήστο Ντακαλέτση, στις εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα του Μαρτυρικού χωριού της Μουσιωτίτσας

Οι αξιώσεις της Ελλάδας για το κατοχικό δάνειο και τις εν γένει αποζημιώσεις της γερμανικής ναζιστικής κατοχής μας είναι πάντα νομικώς ενεργές -πράγμα που σημαίνει ότι δεν τίθεται κανένα θέμα παραγραφής- και δικαστικώς επιδιώξιμες. Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σε γραπτή του παρέμβαση η οποία εκφωνήθηκε από το δήμαρχο Δωδώνης Χρήστο Ντακαλέτση, στις εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα του Μαρτυρικού χωριού της Μουσιωτίτσας.

Επισημαίνεται ότι ο κ. Παυλόπουλος ματαίωσε την μετάβασή του στη Δωδώνη, λόγω του τριήμερου πένθους για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική. «Ο κοινός μας Ευρωπαϊκός Νομικός Πολιτισμός επιβάλλει την σχετική απόφαση να την λάβει αρμόδιο Δικαστικό Forum, με βάση το σύνολο του εφαρμοζόμενου εν προκειμένω Διεθνούς Δικαίου. Η θέση αυτή είναι, πλέον, κυριολεκτικώς Εθνική και, κατά συνέπεια, αδιαπραγμάτευτη» επισημαίνεται στην παρέμβαση του κ. Παυλόπουλου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε στην ομιλία του, ότι τιμάμε σήμερα, με τον δέοντα σεβασμό και έκδηλη την βαθύτατη συγκίνηση όλων μας, την Ιερή Μνήμη των κατοίκων του Μαρτυρικού Χωριού σας, της Μουσιωτίτσας, οι οποίοι έπεσαν θύματα σφαγής από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, σαν σήμερα πριν από 75 χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ