Παππάς: Προειλημμένη και σχεδιασμένη η απόφαση της Ν.Δ. για την ΕΡΤ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
26 Μαρτίου 2019 | Επικαιρότητα
«Η απόφαση της ΝΔ να αποσύρει τα στελέχη της από τις εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ ήταν προειλημμένη και σχεδιασμένη» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς.

«Η απόφαση της ΝΔ να αποσύρει τα στελέχη της από τις εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ ήταν προειλημμένη και σχεδιασμένη. Είχαμε μια αφορμή να ξεδιπλωθεί η πολιτική της ΝΔ για την δημόσια τηλερόραση. Η πρόθεση της ΝΔ είναι να την κλείσει». 

Αυτό τόνισε μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην ΕΡΤ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς και πρόσθεσε: «Στο πλαίσιο του μνημονίου η ΕΡΤ από τα 180 εκατ. ευρώ που ήταν το ανταποδοτικό τέλος, επέστρεφε τα 60 ως 70 εκατ. ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό. Δεν ήταν ανταποδοτικό τέλος, ήταν φόρος. Επειδή βγαίνουμε από τα μνημόνια η επιστροφή αυτή θα χαμηλώσει αρκετά και για αυτό η ΕΡΤ αποκτά τώρα τη δυνατοτητα να κάνει σοβαρά ανοίγματα, να πάρει πρόγραμμα. Φαίνεται ότι κάποιοι ενοχλούνται σφοδρά».

Συνεχίζοντας άσκησε δριμεία κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι έχει υποστεί μετάλλαξη και «τα ακροδεξιά στοιχεία έχουν πάρει κεφάλι». «Όταν η ΝΔ έχει στις τάξεις της στελέχη που συσχετίζουν το πρόγραμμά της ανοικτά με πρακτικές δικτατοριών, πέραν της προπαγάνδισης συγκεκριμένου ασφαλιστικού συστήματος, υποκρύπτεται και μία σκοπιμότητα σχετικοποίησης των δικτατοριών. Η ΝΔ έχει δομικά στοιχεία προγράμματος τα οποία είναι ακραία νεοφιλελεύθερα όπως είναι η ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος. Πρέπει σαν κοινωνία να κάνουμε μια θεμελιακή επιλογή. Θα είμαστε όλοι μαζί πιο δυνατοί, ή θα παίζουμε το "ο σώζων εαυτόν σωθήτω"», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: dikaiologitika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ