Παππάς: Εντός Ιανουαρίου η υπογραφή της σύμβασης για το Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
26 Μαρτίου 2019 | Επικαιρότητα
Στην ανάπτυξη της ψηφιακής πολιτικής και την πορεία των ψηφιακών έργων αναφέρθηκε ανάμεσα σε άλλα ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτκής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

Στην ανάπτυξη της ψηφιακής πολιτικής και την πορεία των ψηφιακών έργων αναφέρθηκε ανάμεσα σε άλλα ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτκής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News. 

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, "εντός του Ιανουαρίου θα έχουμε την υπογραφή της σύμβασης για τη δημιουργία του Συστήματος Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων στο Δημόσιο, ενώ στο τέλος του μήνα θα είναι στον "αέρα" η προκήρυξη του έργου για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του γεωργικού τομέα".

Επίσης αποκάλυψε πως εντός του μήνα θα γίνει και η προκήρυξη για το ηλεκτρονικό εισιτήριο στον ΟΑΣΘ, που θα αποτελέσει πρότυπο και για το Μετρό Θεσσαλονίκης.

Ο Υπουργός τόνισε επίσης πως αυτή την περίοδο έχει ολοκληρωθεί η οικονομική αξιολόγηση των προσφορών για το διαγωνισμό του VAR, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα ολοκληρωθεί η ίδια διαδικασία για το Barcode στον Τύπο. Και τα δύο έργα θα πάνε εντός του μήνα για προσυμβατικό έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει πως θα μπορούσαν να είχαν προχωρήσει γρηγορότερα.

Τέλος, ο υπουργός αναφέρθηκε και στην δημιουργία ενός συστήματος «έξυπνης στάθμευσης», η οποία αφορά σε 20.000 θέσεις σε μεγάλους δήμους της χώρας, "ώστε να ενημερώνονται οι οδηγοί σε πραγματικό χρόνο για το πού υπάρχουν κενές θέσεις, αλλά και για να προστατεύονται οι θέσεις στάθμευσης για άτομα με αναπηρία".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ