Παπαδημητρίου: "Σημαντική η ανάπτυξη της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας"

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
25 Μαρτίου 2019 | Επικαιρότητα
Ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου συμμετείχε στο Οικονομικό Φόρουμ της Σμύρνης, την έναρξη του οποίου κήρυξε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας κ. Binali Yıldırım

Ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου συμμετείχε στο Οικονομικό Φόρουμ της Σμύρνης, την έναρξη του οποίου κήρυξε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας κ. Binali Yıldırım. Ο κ. Παπαδημητρίου έλαβε μέρος σε πάνελ με θέμα «Two Coasts One Sea», στο οποίο συμμετείχε και ο Τούρκος ομόλογός του κ. Nihat Zeybekci.

Κατά την παρέμβασή του ο Υπουργός Οικονομίας, ανάμεσα σε άλλα, ανέφερε ότι η οικονομική και εμπορική συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας έχει αναπτυχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι «στο μέλλον, το εμπόριο και οι επενδύσεις θα μπορούσαν να γίνουν ακόμα πιο γρήγορα, αν ενισχυθούν οι οικονομικές μας σχέσεις και τα Υπουργεία Οικονομικών εντείνουν τις προσπάθειές τους για την επίτευξη αυτού του στόχου. Θα ήταν αμοιβαία επωφελής για τους δύο λαούς μας».

Στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης πραγματοποίησε διμερή συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του. Στη συνάντηση εξετάστηκε η οργάνωση από τις δύο χώρες ενός Οικονομικού Φόρουμ στην Ελλάδα το 2018. Το Οικονομικό Φόρουμ της Σμύρνης οργανώνει η Dogus Media Group, η οποία παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του κ. Παπαδημητρίου το βράδυ της Τρίτης.

 

Στο γεύμα παρέστησαν οι εξής:

 

Δημήτρης Παπαδημητρίου, Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης

Αργυρώ Παπούλια, Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη

Ηλίας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος Enterprise Greece

Ανδρέας Μπελεγρής, Γραφείο Τύπου Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης

 

Nihat Zeybekci, Υπουργός Οικονομίας Τουρκίας

Hasan Yalcin, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, Υπουργείο Οικονομίας Τουρκίας 

Ferit F. Sahenk, Πρόεδρος Ομίλου Dogus,

Erman Yerdelen, Πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου Ομίλου Dogus,

Aclan Acar, Naci Baserdem, μέλη διοικητικού Συμβουλίου Ομίλου Dogus,

Servet Yildirim, επικεφαλής οικονομικού τμήματος ομίλου Dogus Media Group

Sabri Unluturk, Πρόεδρος της Ένωσης Εξαγωγέων Αιγαίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ