Μήνυση κατά του Αλέξη Τσίπρα, της Ξένης Δημητρίου, της Όλγας Γεροβασίλη και «Τμήματος Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος», κατέθεσε σήμερα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης

Μήνυση κατά του Αλέξη Τσίπρα, της Ξένης Δημητρίου, της Όλγας Γεροβασίλη και «Τμήματος Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος», κατέθεσε σήμερα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, συνοδευόμενος από τους δικηγόρους Άρη Κωνσταντακάκη και Σαρ. Θεοδωρόπουλο.

Τους μηνύει, συγκεκριμένα, για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος σχετικά με τις “πολιτικές δικαστικές διώξεις σε βάρος του” για τη δράση του στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Όπως είπε, “με τη μήνυση μου προσάπτω στους μηνυόμενους τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της κατάχρησης εξουσίας με στόχο να πλήξουν εμένα ως Γραμματέα της ΛΑ.Ε και την ίδια την ΛΑ.Ε ενόψει των επερχόμενων εκλογικών μαχών”.

Αναφορικά με τη μήνυση που κατέθεσε ενάντια στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, είπε ότι την έκανε “γιατί την συνάντησα προσωπικά και της ζήτησα να ξεκαθαριστούν οι δικαστικές υποθέσεις που με αφορούν και είτε πριν τις εκλογές να πάνε στο ακροατήριο ή να μπουν στο αρχείο, τονίζοντας ότι αυτό που είναι ανεπίτρεπτο είναι να παραμένει η εκκρεμότητα ενόψει των εκλογών”.

Καταλήγοντας, ο κ. Λαφαζάνης σχολίασε πως “μόνο στην Τουρκία πάντως γίνονται εκλογές με υπόδικους ή έγκλειστους στις φυλακές για πολιτικούς λόγους ηγέτες της αντιπολίτευσης και αντίπαλους τους καθεστώτος”.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ