Νοσοκομείο Σωτηρία: "Αγνοούνται" 200.000 ευρώ από τηλεμαραθώνιο για την ανακαίνιση κλινικής

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
25 Μαρτίου 2019 | Επικαιρότητα
Θέμα έχει προκύψει με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τηλεμαραθώνιο που πραγματοποιήθηκε το 2016 για την ανακαίνιση κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία».

Στην «αναζήτηση» του ποσού των 200.000 ευρώ που είχαν μαζευτεί από τηλεμαραθώνιο πριν από δύο χρόνια με σκοπό την ενίσχυση του νοσοκομείου «Σωτηρία», έχουν επιδοθεί το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) όσο και η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΣΕΕ).

Από την πλευρά της η διοίκηση του νοσοκομείου ξεκαθαρίζει ότι δεν γνωρίζει για τον συγκεκριμένο έρανο, ούτε είχε υποβληθεί ποτέ σχετικό αίτημα.

Τη σχετική καταγγελία έκανε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία αναφέρει ότι κανείς δεν γνωρίζει που είναι τα χρήματα τηλεμαραθώνιου που είχε διεξαχθεί τον Απρίλιο του 2016 για την ανακαίνιση κλινικών της Γ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία».

Σύμφωνα με την αλληλογραφία της διοίκησης του «Σωτηρία» και του προέδρου της ΕΙΤΣΕΕ, κ. Κυριακόπουλου, η οποία κοινοποιήθηκε στην 1η ΥΠΕ, η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος δηλώνει άγνοια για την τύχη των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν από τα ΜΜΕ. Μάλιστα ο Διοικητής επικαλείται υπηρεσιακό έγγραφο του Διοικητικού – Οικονομικού Διευθυντή ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει υποβληθεί αίτημα στο Νοσοκομείο για αποδοχή δωρεάς από έρανο που οργάνωσαν τα ΜΜΕ.

Σχετική ερώτηση στο Διοικητή του Νοσοκομείου Σωτηρία απηύθυνε και το ΣΕΥΥΠ, στο οποίο ο Διοικητής απάντησε ότι δεν γνωρίζει για την τύχη των χρημάτων.

Πηγή: athina984.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ