Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε ένα εγκαταλελειμμένο πεντάχρονο παιδάκι στο Νοσοκομείο Παίδων όταν του επιτέθηκαν δυο παιδιά οκτώ και εννέα ετών που βρίσκονται στο νοσοκομείο κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας. 

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε ένα εγκαταλελειμμένο πεντάχρονο παιδάκι με σύνδρομο Down στο Νοσοκομείο Παίδων όταν του επιτέθηκαν δυο παιδιά οκτώ και εννέα ετών που βρίσκονται στο νοσοκομείο κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.

Οι εργαζόμενοι στο Παίδων κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σε επιστολή που απευθύνουν στους αρμόδιους φορείς καταγγέλοντας την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο νοσοκομείο με τα 40 εγκαταλελειμμένα παιδιά που ζουν εκεί.

«Σε ένα μείζον κοινωνικό ζήτημα, τη φροντίδα και προστασία ανηλίκων, κρίνουμε εντελώς απαράδεκτη την προχειρότητα και την κατ’ επίφαση αντιμετώπιση του, μέσω της κακής διαχείρισης και χρήσης δομών που υπηρετούν άλλη αποστολή, όπως τα νοσοκομεία. Τα γεγονότα συγκλίνουν στην ανάγκη για τον σχηματισμό δομών φιλοξενίας για το παρόν και για βελτίωση της κοινωνικής πολιτικής προς άμβλυνση του φαινομένου του επισφαλούς ανηλίκου στο μέλλον» αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Εκφράζουν την επιφυλακτικότητά τους τόσο ως προς τους χρόνους εφαρμογής του σχεδιασμού των τριών υπουργείων που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατόπιν κινητοποιήσεων, σύμφωνα με τους οποίους θα δημιουργηθούν δύο ξενώνες με προγράμματα και συνέργειες εξπρές μέχρι τον Ιούνιο.

«Αρνούμαστε να γίνουμε συνένοχοι στην συνεχιζόμενη κακοποίηση και αποστέρηση των βασικών δικαιωμάτων των παιδιών που βρίσκονται στα νοσοκομεία με εισαγγελική εντολή» τονίζουν οι εργαζόμενοι.

Απαιτούν από τους αρμόδιους να λάβουν συγκεκριμένες και εμπεριστατωμένες απαντήσεις στα εξής:

–    Τι προβλέπεται σε περίπτωση τραυματισμού ή υλικής ζημιάς εργαζόμενου στο νοσοκομείο;

–    Βάσει ποιας νομοθεσίας παραμένουν τα παιδιά σε ομηρία στα νοσοκομεία παίδων;

–    Για όσο διάστημα παραμένουν, ποιος έχει ευθύνη για την υγεία τους;

–    Με σχεδιασμό και συγκεκριμένες δράσεις 0α επιτευχθεί η οριστική αντιμετώπιση του φαινομένου;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ