Νεφώσεις και πρόσκαιρες βροχές σε Κρήτη και Δωδεκάνησα- Ο καιρός στην Αττική

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
03 Απριλίου 2019 | Επικαιρότητα
Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού σήμερα

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τις απογευματινές ώρες πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στέρεας Ελλάδας. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση απογευματινές το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση απογευματινές το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

 
 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται επίσης αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 18 βαθμούς κελσίου.

 

Αναλυτική πρόγνωση:

 

Μακεδονία, Θράκη 

Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές στη δυτικής και κεντρική Μακεδονία με πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα ορεινά. Άνεμοι: απογευματινές ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση απογευματινές το μεσημέρι. Θερμοκρασία: από 07 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στη δυτικής Μακεδονία και τη Θράκη τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτικής Στέρεας Ελλάδας, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βρόχων η όμβρων στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου και της δυτικής Στέρεας. Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 07 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελαχίστη τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά μέχρι το μεσημέρι 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 05 έως 17 βαθμούς κελσίου.

 

Κυκλάδες, Κρήτη 

Καιρός: στην Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βρόχων. Στα υπόλοιπα αραιές νεφώσεις. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση μετά το μεσημέρι. Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς κελσίου. 

 

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα 

Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με τοπικές βροχές στα Δωδεκάνησα. Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ βαθμιαία εξασθένηση μετά το μεσημεριαστώ νότια βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς κελσίου. 

 

Πρόγνωση για την Πέμπτη 04-04-2019 

Καιρός: στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και το Ιόνιο παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων το μεσημέρι-απογευματινές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι η μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι: στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ