Νέα συνάντηση για τα Διαγνωστικά Κέντρα στο υπουργείο Υγείας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
13 Ιουνίου 2019 | Επικαιρότητα
Συναντώνται εκ νέου ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός και οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών Διαγνωστικών Κέντρων

Στις 13:30 το μεσημέρι της Πέμπτης, συναντώνται εκ νέου ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός και οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών Διαγνωστικών Κέντρων, μετά τη χθεσινή τους πρωτοφανή απόφαση να σταματήσουν μεν την απεργία, αλλά να λειτουργούν με τους ασφαλισμένους να πληρώνουν το 85% του κόστους των εξετάσεων τους και στη συνέχεια να διεκδικούν οι ίδιοι τα χρήματα τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Οι προτάσεις του υπουργείου στην προηγούμενη συνάντηση, της Τρίτης, για αύξηση τους προϋπολογισμού κατά 30 εκατομμύρια ευρώ το 2019, δεν ικανοποίησαν τους φορείς, που επιμένουν στον μη καταλογισμό του clawback για το β εξάμηνο του 2018, κάτι που αντιστοιχεί σε 55 εκατομμύρια ευρώ.

Η πρόταση τους αυτή, σύμφωνα με όσα τους είπε ο υπουργός Υγείας την Τρίτη, δεν είναι δυνατό να υλοποιηθεί, καθώς ο προϋπολογισμός του 2018 έχει κλείσει και οποιαδήποτε αλλαγή θα προϋπέθετε νομοθετική ρύθμιση, σε μια περίοδο που η Βουλή είναι κλειστή λόγω εκλογών. Έτσι, οι εκπρόσωποι των Διαγνωστικών Κέντρων, αποφάσισαν στην χθεσινή τους έκτακτη σύσκεψη, μα σταματήσουν μεν την απεργία, αλλά να ανοίξουν με ένα ιδιότυπο καθεστώς τα διαγνωστικά κέντρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ