Ν. Ξυδάκης: Η συμφωνία θα περάσει και θα βάλει Ελλάδα και Βαλκάνια σε άλλη εποχή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
26 Μαρτίου 2019 | Επικαιρότητα
Την πεποίθησή του ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει τελικά και δε θα διαταράξει την κυβερνητική πλειοψηφία εξέφρασε στo Ρ/Σ Real fm και τους δημοσιογράφους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη ο βουλευτής Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης.

Την πεποίθησή του ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει τελικά και δε θα διαταράξει την κυβερνητική πλειοψηφία εξέφρασε στo Ρ/Σ Real fm και τους δημοσιογράφους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη ο βουλευτής Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης, «Θα υπάρξει πλειοψηφία στη Βουλή και η συμφωνία παρά τις δυσκολίες θα περάσει και θα βάλει την Ελλάδα σε μια άλλη εποχή στα Βαλκάνια. Μπορεί να τεθεί θέμα για την κυβερνητική πλειοψηφία αλλά θα υπερνικηθεί και αυτό. Αν χρειαστεί νέα πλειοψηφία νομίζω ότι θα βρεθεί. Έχουμε ανάγκη ως χώρα μια περίοδο ομαλότητας, να στρώσει η οικονομία, να εδραιωθούν οι προσδοκίες. Υπάρχει καλό κλίμα στο εξωτερικό. Μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος δε βοηθά αυτήν την προσπάθεια». 

Αναφερόμενος  στην τήρηση των συμφωνηθέντων στις Πρέσπες από την πλευρά των Σκοπίων έκανε λόγο για ακραίες εκφράσεις που δημιουργούν μεν κλίμα αλλά που δεν μπορεί να αλλάξουν τα όσα έχουν καταγραφεί. «Εμείς δίνουμε τα κατάλληλα σήματα και νομίζω εστάλησαν και τα σχετικά μηνύματα και από τον ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ. Και το άρθρο 4 και το άρθρο 7 είναι σε αυτό πλαίσιο. Το θέμα δεν είναι τι λέμε προφορικά ή ρηματικά -βέβαια κάποιες δηλώσεις μπορούν να χαλάσουν το κλίμα- αλλά το τί ψηφίζεται και τί τηρείται. Από κει και πέρα υπάρχουν οι υποχρεώσεις και οι ρήτρες απέναντι στους διεθνείς οργανισμούς στα διμερή, που επαναφέρουν τους πάντες σε αυτό που έχει υπογραφεί. Στο άρθρο 4 είναι σαφές, προβλέπει ότι δεσμεύεται κάθε μέρος να μην κάνει καμιά δήλωση αλυτρωτικού χαρακτήρα», τόνισε ο κ. Ξυδάκης.

Για τις αναφορές περί αλλαγής στάσης βουλευτών του Ποταμιού ο κ. Ξυδάκης τόνισε: «Υπάρχει μια κινητικότητα αυτές τις ημέρες κι από βουλευτές του Ποταμιού που φέρονται να είναι με το ένα πόδι στη ΝΔ. Πολλοί βουλευτές δημοσίως όμως είχαν πει ότι η συμφωνία είναι επωφελής για τα εθνικά συμφέροντα και θα τη στηρίξουμε».

Αναφερόμενος στα μέτρα οικονομικής στήριξης που εξαγγέλλει και υλοποιεί η κυβέρνηση υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση δε μοιράζει, αλλά επιστρέφει αυτά που με βίαιο τρόπο του αφαιρέθηκαν την περασμένη 8ετία - 10ετία» και τόνισε με έμφαση ότι «Δίνεται μια ανάσα στον άνθρωπο που δουλεύει και είναι στην γκρίζα ζώνη 6 κι 7 κι 8 χρόνια. Δεν είναι παροχολογία αυτό, δεν του δίνει κάτι που δεν το χρειαζόταν ή από πλεονεξία του δίνει κάτι παραπάνω», ενώ σημείωσε ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση θέλουν «να στηρίξουν την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, τον άνθρωπο του μόχθου. Βέβαια, δε θέλουν να επιτεθούν  και να φέρουν προσκόμματα σε άλλες κοινωνικές τάξεις που μετέχουν του παραγωγικού ιστού, αλλά το πρώτο μέλημα είναι η στήριξη του μεροκαματιάρη του μικροεπαγγελματία, του μικροεπιχειρηματία».

«Παντού  γίνεται κάτι. Μην τα μηδενίζουμε όλα. Μέσα σε τρία χρόνια βούλιαξε η Ελλάδα, χάνοντας το 25% του ΑΕΠ αλλά δεν μπορεί σε τρία χρόνια να τα ανακτήσει όλα. Τριάμισι χρόνια είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και πλην 100 ημερών εφαρμόζει μνημόνια» κατέληξε ο κ. Ξυδάκης.

Πηγή: left.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ