Τι σχολίασε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Νάσος Ηλιόπουλος

“Νομίζω ότι από πλευράς μας υπάρχει κάθετη αποδοκιμασία της συγκεκριμένης πράξης”. Αυτό δήλωσε στο ραδιόφωνο News 24/7 ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Νάσος Ηλιόπουλος, για την χθεσινή επίθεση στο εκλογικό κέντρο του Κώστα Μπακογιάννη.

Για την επίθεση του Ρουβίκωνα στη Βουλή, σχολίασε τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεται η επικαιρότητα καθώς όπως είπε το ΣΕΠΕ έβαλε πρόστιμο σε μια μεγάλη εταιρία που παραβίαζε τα δικαιώματα των εργαζομένων και η είδηση δεν έπαιξε πουθενά.

Έχουμε ολοκληρωμένη πρόταση για την ασφάλεια” υπογράμμισε, τονίζοντας ότι στην Αθήνα ψηφίζουμε για Δήμαρχο και όχι για Υπουργό Προστασίας του Πολίτη. “Δεν καταλαβαίνω πως ο κ. Μπακογιάννης σηκώνει το θέμα της ασφάλειας όταν στο ψηφοδέλτιό του έχει τον αρμόδιο αντιδήμαρχο που είναι υπεύθυνος για το ότι η πόλη είναι σκοτεινή” συνέχισε επί του θέματος.

Αναφέρθηκε στη στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στην Αθήνα, λέγοντας ότι παράλληλα αυτή η στήριξη συμβάλλει και στην ασφάλεια της γειτονιάς και πρόσθεσε ότι από τα 16,5 εκατομμύρια ευρώ για το ζήτημα, ο Δήμος αξιοποίησε μηδέν. Όταν ρωτήθηκε για τα τραπεζάκια έξω από την ΑΣΟΕ και το αν θα απομακρυνθούν, σημείωσε και πάλι με νόημα ότι και αυτός ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο του κ. Μπακογιάννη.

Τόνισε ότι στο Βοτανικό γίνεται ως επί το πλείστον το παρεμπόριο, το οποίο πρέπει να αντικατασταθεί από μια υπαίθρια αγορά και ο Δήμος να κυνηγήσει το παράνομο εμπόριο. “Η Αθήνα δεν πρέπει να έχει γειτονιές πρώτης και δεύτερης κατηγορίας” είπε ενώ χαρακτήρισε ντροπή για την πόλη το ότι περιοχές δεν έχουν αποχέτευση. Ανέφερε ότι τα εγκαταλελειμένα κτίρια του Δήμου πρέπει να αξιοποιηθούν για να δώσουν ζωή στην πόλη ενώ για την κοινωνική πολιτική ημείωσε ότι πρέπει να καταργηθούν τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς και να επεκταθούν τα σχολικά γεύματα και στις λέσχες φιλίας.

Ως προς τον χαρακτηρισμό "δυναστείας" που απέδωσε στον Κώστα Μπακογιάννη απάντησε: “Δε το λέω εγώ. Το λένε παντού. Η αυτοδιοίκηση δεν είναι επάγγελμα που μεταφέρεται. Έχει ρίζες. Δεν μπορείς να δηλώνεις τη μια ερωτευμένος με την Ευρυτανία και μετά να είσαι υποψήφιος στην Αθήνα. Δεν είναι μια τυπική αυτοδιοικητική διαδρομή”.

Για τον κ. Γερουλάνο είπε ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ τους, όπως η σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στην καθαριότητα αν και όπως είπε “τουλάχιστον ο κ. Γερουλάνος έρχεται στα debate, όχι όπως ο κ. Μπακογιάννης”.

Εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα βρίσκεται στο δεύτερο γύρο και κατηγορηματικός ότι δεν θα περάσει ο Ηλίας Κασιδιάρης.

 

Πηγή: news247.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ