Κώστας Γαβρόγλου: Αύξηση των εισακτέων στις φετινές Πανελλαδικές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
08 Απριλίου 2019 | Επικαιρότητα
Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε σε συνέντευξή του πως θα γίνει αύξηση του αριθμού των εισακτέων από τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ότι θα γίνει αύξηση του αριθμού των εισακτέων από τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.
Συγκεκριμένα ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου ανέφερε ότι "θα υπάρξει αύξηση των εισακτέων αλλά σε Ιδρύματα που θα μπορούν να τα απορροφήσουν επί της ουσίας"

Επιπλέον, το νέο τελικό σχέδιο για τις πανελλαδικές εξετάσεις αναμένεται να δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα. 

Το νέο σύστημα θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το διαχωρισμό των σχολών σε αυτές που η εισαγωγή γίνεται με πανελλαδικές εξετάσεις, και σε αυτές που η εισαγωγή επιτυγχάνεται μόνο με το απολυτήριο λυκείου, ενώ: 

- Οι ομάδες προσανατολισμού γίνονται από τρεις τέσσερις.  

- Αντίστοιχος θα είναι και ο αριθμός των επιστημονικών πεδίων.  

- Οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να εισαχθούν στα Τμήματα Ελεύθερης Πρόσβασης, θα μπορούν να το επιτυγχάνουν υπό προϋποθέσεις μόνο με το απολυτήριο λυκείου και αφού έχουν συγκεντρώσει μέσο όρο 9,5.  

- Τα Τμήματα Ελεύθερης Πρόσβασης, δεν θα είναι προκαθορισμένα αλλά θα καθορίζονται βάσει της πρώτης δήλωσης προτίμησης που θα καταθέτουν οι μαθητές τον Οκτώβριο κάθε έτους και η οποία δεν θα είναι δεσμευτική.   

- Αν αλλάξει γνώμη ο μαθητής, θα μπορεί να διαγωνιστεί στις πανελλαδικές.  

- Όσον αφορά στα υπόλοιπα τμήματα, οι υποψήφιοι θα συμμετάσχουν κανονικά στη διαδικασία των πανελλαδικών.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ