Κλειστό θα παραμείνει σήμερα Παγκόσμια Ημέρα Αρχαιοτήτων το βόρειο τμήμα της Ακρόπολης, ενώ ερευνώνται οι λόγοι που δεν λειτούργησε το αλεξικέραυνο στο Ερέχθειο χθες, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων ατόμων. 

Κλειστό θα παραμείνει σήμερα Παγκόσμια Ημέρα Αρχαιοτήτων το βόρειο τμήμα της Ακρόπολης, ενώ ερευνώνται οι λόγοι που δεν λειτούργησε το αλεξικέραυνο στο Ερέχθειο χθες, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων ατόμων. 

Όπως αποφάσισε χθες το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, «ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης έκλεισε για το υπόλοιπο της χθεσινής ημέρας για λόγους ασφαλείας λόγω της πτώσης κεραυνού που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά από γυάλινα θραύσματα δύο αρχαιοφύλακες που βρίσκονταν μέσα σε δύο κοντινά φυλάκια και δύο επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου, που βρίσκονταν έξω από τα φυλάκια».

Όπως συμπληρώνει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, «όλοι τους διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας οι δύο επισκέπτες αποχώρησαν ήδη από το νοσοκομείο, αφού πρώτα τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Οι δύο αρχαιοφύλακες παρέμειναν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ