Καιρός: Χιόνια, κρύο, καταιγίδες και μποφόρ προβλέπονται για σήμερα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
26 Μαρτίου 2019 | Επικαιρότητα
Καιρός με έντονο κρύο και χιονόπτωση ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, προβλέπονται για σήμερα (15.01.2019) αλλά και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από πολλά μποφόρ.

Καιρός με έντονο κρύο και χιονόπτωση ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, προβλέπονται για σήμερα αλλά και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από πολλά μποφόρ.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, ο καιρός για σήμερα Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2019, έχει ως εξής: 

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 200 μέτρα). Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά. Βαθμιαία μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα σταματήσουν και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα εξασθενήσουν. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από -03 (μείον 3) έως 05 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά – ημιορεινά και σε περιοχές στα βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 400 μέτρα), κατά τόπους πυκνές τις πρωινές ώρες. Σταδιακά τα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι θα σταματήσουν.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα.

Θερμοκρασια: από 04 έως 09 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα νότια καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές τις πρωινές ώρες στα ορεινά – ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (ενδεικτικά στα βόρεια 200 μέτρα και στα νότια 600 μέτρα). Βαθμιαία μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις Σποράδες και την Εύβοια.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια 8 και πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 03 έως 08 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης.

Ανεμοι: βόρειοι 8 και τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 08 έως 11 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές έως το μεσημέρι. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν βαθμιαία στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Ανεμοι: στα νότια από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ στρεφόμενοι σταδιακά σε βόρειους με την ιδία ένταση. Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και πρόσκαιρα 9 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 10 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρα στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις το πρωί στα ορεινά – ημιορεινά κυρίως στα βόρεια (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα). Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 04 έως 07 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά – ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 400 μέτρα) τις πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και στο Θερμαϊκό τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από -02 (μείον 2) έως 03 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση του καιρού για αύριο Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Καιρός: στην Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά Του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο, πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και τις πρώτες πρωινές ώρες στα νοτιοανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7, στο Αιγαίο 8 και στα Νοτιοανατολικά τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Σταδιακά από το μεσημέρι στα κεντρικά και βόρεια οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: σε χαμηλά επίπεδα σε όλη τη χώρα. Παγετός, τοπικά Ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, στα βόρεια κατά τόπους Ολικός.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ