Χειροπέδες σε συμμορία που έκανε διαρρήξεις σε σπίτια ποδοσφαιριστών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
03 Ιουνίου 2019 | Επικαιρότητα
Ένας 34χρονος και μία 35χρονη συνελήφθησαν σε αστυνομική επιχείρηση στο Κορωπί και στου Ζωγράφου για κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού όπως του Νάτχο, του Ελαμπντελαουί του Σισέ και του Αραούχο της ΑΕΚ.  

Ένας 34χρονος και μία 35χρονη συνελήφθησαν σε αστυνομική επιχείρηση στο Κορωπί και στου Ζωγράφου για κλοπές και διαρρήξεις σε Γλυφάδα, Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη, Ελληνικό και Κορωπί.

Οι συλληφθέντες είχαν διαρρήξει εννέα φορές σπίτια ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού όπως του Νάτχο, του Ελαμπντελαουί του Σισέ, ενώ είχαν κλέψει και την κατοικία του Αραούχο της ΑΕΚ.   Για την ίδια υπόθεση ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται ακόμα τρία μέλη της συμμορίας ενώ κατά την αστυνομική επιχείρηση κατασχέθηκε πλήθος κλοπιμαίων και δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για την εγκληματική τους δράση.

Από τον Οκτώβριο του 2017, τα μέλη είχαν σχηματίσει εγκληματική οργάνωση, όπου έκανε διαρρήξεις αφαιρώντας κοσμήματα, ρολόγια, χρηματικά ποσά και επώνυμα ρούχα. Χρησιμοποιούσαν κυρίως δύο οχήματα, εκ των οποίων το ένα αμιγώς ήταν «επιχειρησιακό» για τη μετάβαση και διαφυγή τους από το εκάστοτε σπίτι αποφάσιζαν να διαρρήξουν και το δεύτερο όχημα το χρησιμοποιούσαν ως «υποστηρικτικό», σε περίπτωση βλάβης του πρώτου. 

Τα μέλη της σπείρας προτιμούσαν να μπαίνουν από παράθυρα και μπαλκονόπορτες, τις οποίες παραβίαζαν σχετικά εύκολα με χρήση διαρρηκτικών εργαλείων. Ήταν πάντα ιδιαίτερα προσεκτικοί στις κινήσεις τους, φορούσαν γάντια και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ενώ για την μεταξύ τους επικοινωνία χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις, καταχωρημένες στο όνομα ανύπαρκτων αλλοδαπών.   

Συνήθως αφαιρούσαν κοσμήματα, ρολόγια μεγάλης αξίας, επώνυμα είδη ρούχων, γυναικείες τσάντες και φυσικά χρήματα, ενώ σε μία περίπτωση είχαν αφαιρέσει και χρηματοκιβώτιο με χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια, διοχέτευαν τη λεία τους σε δίκτυο κλεπταποδόχων.   

Στην κατοχή τους και μετά από έρευνες στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος από ρολόγια χειρός, κοσμήματα, γυναικείες τσάντες, κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim, δύο σπρέι πιπεριού, διαρρηκτικά εργαλεία, το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ, καθώς και τα δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για την εγκληματική τους δράση.   

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης, ληστείας και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, απείθειας και παράβαση του Νόμου περί όπλων. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ενώ αναζητούνται οι συνεργοί τους.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ