Χανιά: Δρόμος πήρε το όνομα του μικρού εμπνευστή του “Χαμόγελου του παιδιού”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
26 Μαρτίου 2019 | Επικαιρότητα
Μια συγκινητική πρωτοβουλία πήρε ο Δήμος Χανίων δίνοντας σε δρόμο της πόλης το όνομα του μικρού Ανδρέα Γιαννόπουλου που εμπνεύστηκε το "Χαμόγελο του Παιδιού".

Μια συγκινητική πρωτοβουλία πήρε ο Δήμος Χανίων δίνοντας σε δρόμο της πόλης το όνομα του μικρού Ανδρέα Γιαννόπουλου εμπευστή του "Χαμόγελου του Παιδιού".

Σε έντονα φορτισμένο κλίμα έγινε το πρωί της Πέμπτης η ονοματοδοσία δρόμου στον Άη-Γιάννη, προς τιμήν του μικρού οραματιστή του συλλόγου που βοηθάει τα παιδιά και έχει το όνομα που ο ίδιος ο Ανδρέας εμπνεύστηκε πριν από 13 χρόνια: “Χαμόγελο του Παιδιού”.
 
“Στα δέκα του χρόνια ο γιος μου Ανδρέας διαγνώστηκε με την αρρώστια και ταλαιπωρήθηκε για 11 μήνες, γνωρίζοντας από την αρχή από τους γιατρούς ότι θα φύγει. Το μικρό διάστημα που του έμεινε αποφάσισε μόνος του να καταγράψει στις 9 Νοεμβρίου 1995 το προσωπικό του ημερολόγιο και να οραματιστεί τον σύλλογο που θα βοηθούσε παιδιά, ανεξάρτητα χρώματος, θρησκείας και καταγωγής.”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο πατέρας του μικρού Ανδρέα και πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος.
 
Η οδός είναι μία από τους κάθετους δρόμους της οδού Νικολούδη, πάνω από το κέντρο Χρονίων Παθήσεων στον Άη-Γιάννη και μετά από επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησε η σεμνή τελετή αποκαλυπτηρίων της ταμπέλας με το νέο όνομα της οδού.
 
Ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση της επιθυμίας του Δήμου Χανίων, για να τιμήσει το μικρό παιδί το οποίο οραματίστηκε το σωματείο που επιτελεί έναν ρόλο σημαντικό στην κοινωνία και δεν έχει βρεθεί κανείς άλλος να τον επιτελέσει.
 
Η πρωτοβουλία του Δήμου Χανίων για την ονοματοδοσία του δρόμου, προήλθε από μια ιδέα του τοπικού συμβούλου που πρόσφατα ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τα αυτοδιοικητικά, του Γιώργου Σγουρού ο οποίος το εισηγήθηκε στη συνεδρίαση της τοπικής Κοινότητας Χανίων.
 
Στην τελετή παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Εκκλησίας, του Δήμου και της Αστυνομίας αλλά και πολίτες, όπως και των τοπικών εθελοντών του Χαμόγελου του Παιδιού στα Χανιά.

Πηγή: zarpanews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ