Επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στις φυλακές Τρικάλων, με έναν κρατούμενο να επιτίθεται σε σωφρονιστικό υπάλληλο και να τον τραυματίζει.

Επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στις φυλακές Τρικάλων, με έναν κρατούμενο να επιτίθεται σε σωφρονιστικό υπάλληλο.

Σύμφωνα με το trikalavoice.gr, ο κρατούμενος επιτέθηκε στον υπάλληλο και άρχισε να τον χτυπά για άγνωστη, μέχρι στιγμής, αιτία. Ο υπάλληλος τραυματίστηκε, ευτυχώς ελαφρά και μεταφέρθηκε με ιδιώτη στο Νοσοκομείο Τρικάλων για τις πρώτες βοήθειες. Από το επεισόδιο τραυματίστηκε και ο κρατούμενος ελαφρά και μεταφέρθηκε κι αυτός στο νοσοκομείο, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Οι φυλακές Τρικάλων έχουν απασχολήσει αρκετά φέτος για διάφορα επεισόδια, όπως και με τον θάνατο ενός κρατουμένου, αλλά και με μια προσπάθεια να περάσουν κάποιοι αντικείμενα με drone μέσα στις φυλακές.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Κ.Κ. Τρικάλων αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Την Τρίτη 26/06/2019  εμείς οι εργαζόμενοι της Κλειστής Φυλακής Τρικάλων βιώσαμε για ακόμα μία φορά το σκληρό πρόσωπο της ωμής βίας, η οποία είναι συνεχώς αυξανόμενη στα Σωφρονιστικά Καταστήματα της Χώρας και ειδικότερα στο Κατάστημά μας.

Συνάδελφος Σωφρονιστικός αφού αποσόβησε σύρραξη μεταξύ κρατουμένων,   γρονθοκοπήθηκε από κρατούμενο γιατί δεν τον άφησε να ολοκληρώσει τον κύκλο βίας όπου ο ίδιος ξεκίνησε. Ευτυχώς ο συνάδελφος με γρήγορα αντανακλαστικά και με τη συνδρομή συναδέλφων μπόρεσε να προφυλαχθεί και να ακινητοποιηθεί ο κρατούμενος. Ως αποτέλεσμα της άνανδρης αυτής επίθεσης ήταν η διακομιδή του συναδέλφου στο ΓΝ Τρικάλων για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Όπως έχουμε τοποθετηθεί στο παρελθόν, καταγγέλλουμε κάθε μορφή βίας. Όπως επίσης καταγγέλλουμε για τη συνεχιζόμενη αδιαφορία, όλους όσους ευθύνονται για το κατάντημα των Φυλακών και του Σωφρονιστικού Συστήματος γενικότερα. Στο Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων τα προβλήματα κάθε μέρα γιγαντώνονται, με το προσωπικό να γίνεται σάκος του μποξ και τους ιθύνοντες να κωφεύουν, παρά τις αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις μας στο παρελθόν έγγραφες και προφορικές, αφού είναι ενήμεροι όλοι οι πολιτικοί και υπηρεσιακοί μας προϊστάμενοι για τα σοβαρότατα θέματα που μας ταλανίζουν".

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ