Φ. Κουβέλης: "Η Ελλάδα δεν μπαίνει σε μία τρελή κούρσα εξοπλισμών"

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
25 Μαρτίου 2019 | Επικαιρότητα
Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης σε τηλεοπτική του συνέντευξη έκανε λόγο για μία αντιφατική και αμφιταλαντευόμενη εξωτερική πολιτική του Ερντογάν

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης σε τηλεοπτική του συνέντευξη έκανε λόγο για μία αντιφατική και αμφιταλαντευόμενη εξωτερική πολιτική του Ερντογάν. Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι «από τη μια μεριά διεκδικεί να πάρει η Τουρκία τα F-35 και από την άλλη συμβάλλεται με τους Ρώσους, με τον Πούτιν, για να πάρει τους S-400».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ο κ. Κουβέλης πρόσθεσε, παράλληλα, πως η Τουρκία «έχει το μεγάλο πρόβλημα με τους Κούρδους. Θέλει να βρει κάποιους διακανονισμούς με τις ΗΠΑ. Από την άλλη, έχει ανοιχτά μέτωπα που έχουν σχέση με την κυπριακή ΑΟΖ, με την έννοια ότι διεκδικεί. Και ξαφνικά θυμήθηκε, αμέσως μετά τη διάσκεψη της Βάρνας στη Βουλγαρία, ότι είχε διατυπώσει και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας».

«Όλα αυτά δεν αθροίζονται σε ένα πολιτικό σύνολο εξωτερικής πολιτικής» ανέφερε χαρακτηριστικά. Επιπλέον, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας εκτίμησε ότι το πρόβλημα του Ερντογάν δεν είναι το Αιγαίο. «Και γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι η δήθεν επικαιροποίηση και αναθεώρηση -όπως λέει- της συνθήκης της Λοζάνης είναι αδιέξοδη. Τα κάνει όμως όλα αυτά, για να κρατάει το πεδίο των δήθεν διεκδικήσεών του στο Αιγαίο για να διεκδικήσει, εκεί είναι ο στόχος του, την παρουσία του στην ευρύτερη περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ», σημείωσε.

Τέλος, ο κ. Κουβέλης επανέλαβε πως «εμείς δεν μπαίνουμε σε μια τρελή κούρσα εξοπλισμών, την οποία έχει ξεκινήσει ο Ερντογάν. Εμείς κάνουμε το αναγκαίο, εκείνο που χρειάζεται η ενίσχυση της αποτρεπτικής μας δύναμης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ