Φ. Γεννηματά στη Βουλή: "Δώδεκα μέτρα για την αντιμετώπιση του δημογραφικού"

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
26 Μαρτίου 2019 | Επικαιρότητα
Τι ανέφερε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής από το βήμα της Βουλής

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά κατέθεσε στη Βουλή, δώδεκα μέτρα για τη στήριξη των νέων οικογενειών και την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος. Στα προτεινόμενα μέτρα είναι μεταξύ άλλων η χορήγηση 200 ευρώ - για μία τριετία- σε οικογένειες που αποκτούν παιδί και πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια.

Παράλληλα στα μέτρα στο ΚΙΝΑΛ περιλαμβάνονται: εφάπαξ επίδομα τοκετού 1.000 ευρώ, βρεφικά είδη στο χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ, εθνικό καταθετικό λογαριασμό για κάθε παιδί (η συμμετοχή θα εκπίπτει από τη φορολογία και δικαιούχος θα είναι το παιδί), κοινωνική επιταγή ώστε να μην μένει κανένα παιδί έξω από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, στεγαστική συνδρομή μετά την απόκτηση παιδιού (π.χ. επίδομα ενοικίου, απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ) κ.α.

“Δεν θα αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό αν δεν χτυπήσουμε τη φτώχεια” σημείωσε η Φώφη Γεννηματά, εξαπολύοντας πυρά στην κυβερνητική πλευρά πως “στο βωμό των υπερπλεονασμάτων κόβουν κοινωνικές παροχές και επιστρέφουν ένα προς δέκα από όσα πήραν με τη μορφή επιδόματος”

Δείτε την ομιλία της:

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ