Έρχονται νέα μπλόκα από τους αγρότες- Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
26 Μαρτίου 2019 | Επικαιρότητα
Ως «άνευ ουσίας» απέρριψαν οι αγρότες το κάλεσμα σε συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη

Ως «άνευ ουσίας» απέρριψαν οι αγρότες το κάλεσμα σε συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη. Οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας θα βάλουν πλώρη για τα Τέμπη το μεσημέρι του ερχόμενου Σαββάτου και στόχος τους είναι να αποκλείσουν και τις δύο σήραγγες των Τεμπών στην Εθνική Οδό.

Οι αγρότες της Αιγιαλείας κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους καθώς αποφάσισαν να προβούν σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Πατρών – Κορίνθου. Η συντονιστική αποφάσισε να ζητήσει συνάντηση με την κυβέρνηση θέτοντας το πλαίσιο των αιτημάτων των αγροτών και περιμένοντας συγκεκριμένες απαντήσεις.

«Καλούμε όλους τους Αιγιαλείς από κάθε κλάδο να συστρατευθεί με το αγροτικό κίνημα που εκφράζεται από τον Α.Σ.Α. «Μπακόπουλος – Ντρίνιας», διότι τα προβλήματα των αγροτών μάς αφορούν όλους. Όλοι την Πέμπτη στις 4.00μ.μ. στην Εθνική Οδό», τονίζει πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Μποδιώτης.

Υπενθυμίζεται ότι κλειστή παραμένει η Εθνική Οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης στον κόμβο της Νίκαιας για ένατη μέρα, καθώς οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους πραγματοποιώντας ένα ενιαίο κεντρικό θεσσαλικό μπλόκο. Το Σάββατο θα υπάρχουν αγροτικά μπλόκα και στα Τέμπη και στην Πατρών είπε μιλώντας στο OPEN, το μέλος της συντονιστικής επιτροπής μπλόκων αγροτών, Γιάννης Βάγκος.

Όπως ανέφερε: “Πήγαμε στον υπουργό. Μόνο ειρωνεία δεχθήκαμε και καμία λύση. Δεν θέλουμε να κάνουμε συναντήσεις για τις συναντήσεις. Τα τελευταία 4 χρόνια έχει αυξηθεί τόσο πολύ το πετρέλαιο και το ρεύμα που δεν συμφέρει να καλλιεργήσεις" τόνισε.

"Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει το αγροτικό πετρέλαιο. Μόνο εμείς δεν το έχουμε. Αυτό ζητάμε στην Ελλάδα που έχουμε 10 χρόνια κρίση. Δεν ζητάμε κάτι παράλογο. Πήγαμε στη συνάντηση και ο υπουργός μας ειρωνεύτηκε. Μας είπε ότι δεν πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ ενώ πληρώνουμε, μας είπε ότι έχουμε φθηνό πετρέλαιο, ενώ δεν έχουμε. Του λέγαμε τι θα κάνουμε με τον ΕΦΚΑ; Μας έλεγε ότι πρέπει να συνεννοηθεί με το υπουργείο εργασίας και άλλα..." πρόσθεσε. "Εμείς θέλουμε να καθίσουμε κάτω να βρούμε λύσεις. Δεν θέλουμε να μας κάνει πολιτικό μασάζ σαν να είμαστε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ", δήλωσε ο Γιάννης Βάγκος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ