Έρχονται κατασχέσεις περιουσίας επιχειρηματιών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
25 Μαρτίου 2019 | Επικαιρότητα
Μετά τις κατασχέσεις της προσωπικής περιουσίας σε επιχειρηματίες από τους κλάδους των πλαστικών και των κατασκευών που έχουν προηγηθεί από την αρχή της χρονιάς, ακολουθούν αυτή την περίοδο και οι κατασχέσεις για επιχειρηματίες που προέρχονται από τον κλάδο των τροφίμων.

του Ανέστη Ντόκα

Μετά τις κατασχέσεις της προσωπικής περιουσίας σε επιχειρηματίες από τους κλάδους των πλαστικών και των κατασκευών που έχουν προηγηθεί από την αρχή της χρονιάς, ακολουθούν αυτή την περίοδο και οι κατασχέσεις για επιχειρηματίες που προέρχονται από τον κλάδο των τροφίμων. Κοινός παρονομαστής για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις των επιχειρηματιών είναι ότι τις δεκαετίες του 1990 και του 2000 είχαν μεσουρανήσει στους κλάδους όπου δραστηριοποιούνται διαθέτοντας και θυγατρικές στο εξωτερικό. Ταυτόχρονα οι μετοχές αυτών των εταιρειών –που σήμερα οι περισσότερες έχουν διαγραφεί από το ηλεκτρονικό ταμπλό του Χρηματιστηρίου– είχαν δώσει γενναία μερίσματα, αλλά και είχαν χαρακτηρισθεί και μετοχές «φούσκες» για την αφύσικη άνοδο των τιμών, που δεν συμβάδιζε με τα πραγματικά θεμελιώδη μεγέθη των εταιρειών.

Tη περασμένη Παρασκευή συμπληρώθηκαν ακριβώς τέσσερις μήνες (17/7/2017) από το υψηλό έτους των 858,08 μονάδων όπου είχε βρεθεί το Χρηματιστήριο Αθηνών και αφού είχε προηγηθεί η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας στις 15/6/2017. Σε ένα τετράμηνο το Χ.Α. έχασε 8 δισ. ευρώ από την κεφαλαιοποίησή του και προσγειώθηκε στα 48,7 δισ. ευρώ από τα 56,625 δισ. ευρώ που ήταν το φετινό υψηλό. Απομένουν 28 συνεδριάσεις έως το τέλος της χρονιάς και έχουν πραγματοποιηθεί 224 συνεδριάσεις, εκ των οποίων οι 127 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και οι υπόλοιπες 97 έχουν κλείσει πτωτικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ