Επίσκεψη Σταινμάϊερ στην Αθήνα με φόντο τις γερμανικές αποζημιώσεις

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
26 Μαρτίου 2019 | Επικαιρότητα
Ο πρόεδρος της Γερμανίας έρχεται ως προσκεκλημένος του Προκόπη Παυλόπουλου

"Οι γερμανικές αποζημιώσεις είναι νομικώς ενεργές και δικαστικά επιδιώξιμες και δεν τίθεται κανένα θέμα παραγραφής. Η θέση αυτή είναι αδιαπραγμάτευτη". Αυτό αναμένεται να τονίσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στον Γερμανό ομόλογό του ο οποίος φτάνει αύριο στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ Βαλτερ Σταινμάϊερ έρχεται για δεύτερη φορά προσκεκλημένος του Προκόπη Παυλόπουλου. Ο λόγος της νέας πρόσκλησης έγινε διότι η ελληνική πλευρά επιθυμεί και επιδιώκει να διατηρεί ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας και ισχυρές διπλωματικές σχέσεις με την Γερμανία, την ίδια ώρα όμως θέλει να υπενθυμίσει ότι η διεκδίκηση των αποζημιώσεων αποτελεί ιστορικό χρέος.

Η συνάντηση αυτή κρίθηκε επίσης επιβεβλημένη καθώς πλησιάζει η στιγμή που η πορισματική έκθεση που εγκρίθηκε και δημοσιοποιήθηκε στις 22 Ιουλίου 2016 σε συνεδρίαση της Βουλής αναμένεται να συζητηθεί στην ολομέλεια προκειμένου να οριστικοποιηθεί ο διπλωματικός και νομικός τρόπος των διεκδικήσεων.

Ο Φρανκ Βαλτερ Σταινμάϊερ θα έχει συνάντηση και με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου ενώ την Παρασκευή θα μεταβεί στην Καλαμάτα όπου θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ