Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Σειρά επαφών με διεθνείς αντιπροσωπείες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
27 Μαΐου 2019 | Επικαιρότητα
Μια σειρά επαφών και συναντήσεων με διεθνείς αντιπροσωπείες πραγματοποίησε τις τελευταίες ημέρες ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός.

Μια σειρά επαφών και συναντήσεων με διεθνείς αντιπροσωπείες πραγματοποίησε τις τελευταίες ημέρες ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός.

Την Παρασκευή ο κ. Αυγερινός συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου αποτελούμενη από τον κ. Simon Missiri, Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα της Δ.Ο.Ε.Σ., τον κ. Elkhan Rahimov, Αναπληρωτή Περιφερειακό Διευθυντή της Δ.Ο.Ε.Σ. για την Ευρώπη και την κα Sofia Malmqvist, Αναπληρώτρια Επικεφαλής του Γραφείου της Δ.Ο.Ε.Σ. στην Ελλάδα - Συντονίστρια Προγραμμάτων της Δ.Ο.Ε.Σ.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη στα Κεντρικά Γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε ιδιαίτερα εγκάρδιο και θερμό κλίμα, ο Dr. Αντώνιος Αυγερινός συνεχάρη τους κ.κ. Simon Missiri και Elkhan Rahimov για την ανάληψη των νέων τους καθηκόντων ευχόμενος καλή επιτυχία στο απαιτητικό τους έργο.
Από την πλευράους οι κ.κ. Missiri και Rahimov έδωσαν συγχαρητήρια στον κ. Αυγερινό για την εκλογή του στη θέση του Προέδρου του Ε.Ε.Σ., μετά τις αρχαιρεσίες της 31ης Μαρτίου 2019, εκφράζοντας την πεποίθησή τους ότι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα ξεπεράσει πολύ σύντομα τα προβλήματά του και άμεσα θα ξεκινήσει η διαδικασία για άρση της αναστολής του από τη Διεθνή Ομοσπονδία (Δ.Ο.Ε.Σ.).
Στη συνέχεια συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την πορεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σύμφωνα με τον υποβληθέντα "οδικό χάρτη".

 

Σήμερα ο κ. Αυγερινός υποδέχθηκε στα κεντρικά γραφεία του Ε.Ε.Σ. στην Αθήνα, κλιμάκιο της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού αποτελούμενο από τον Επικεφαλής της Περιφερειακής Αντιπροσωπείας της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού (ICRC) στο Παρίσι, κο Regis Savioz, την Eπικεφαλής της Αποστολής της ICRC στην Ελλάδα, κα Monica Zanarelli και τον Αναπληρωτή της κ. Dominic Earnshaw, καθώς και την κα Χριστίνα Παπαγεωργίου  Υπεύθυνη Συνεργασίας και Πρόληψης. 
Στην εποικοδομητική και θερμή συνάντηση - συνομιλία, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, αναπτύχθηκαν εκτενώς ζητήματα που άπτονται του κοινού πεδίου δράσης της Διεθνούς Επιτροπής και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με σκοπό την περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών αλλά και την ενδυνάμωση της Δ/νσης Αναζητήσεων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αναφορικά με τις υπηρεσίες αποκατάστασης οικογενειακών δεσμών (RFL).

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ