Δημήτρης Κουφοντίνας: Καταγγέλλει σε επιστολή τις συνθήκες νοσηλείας του

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
09 Μαΐου 2019 | Επικαιρότητα
Τις συνθήκες νοσηλείας του καταγγέλλει σε επιστολή του ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος υπογραμμίζει ότι η παραμονή του στο δεύτερο υπόγειο του νοσοκομείου Βόλου, δίπλα στο νεκροτομείο, αποτελούν απάνθρωπη μεταχείριση και βασανισμό. 

Τις συνθήκες νοσηλείας του καταγγέλλει σε επιστολή του ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος υπογραμμίζει ότι η παραμονή του στο δεύτερο υπόγειο του νοσοκομείου Βόλου, δίπλα στο νεκροτομείο, αποτελούν απάνθρωπη μεταχείριση και βασανισμό.

Ο ίδιος ζητά να μεταφερθεί σε κατάλληλη κλινική και στην περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το αίτημά του δηλώνει ότι επιθυμεί να επιστρέψει στο σωφρονιστικό ίδρυμα της Κασσαβέτειας όπου θα συνεχίσει την απεργία πείνας.

Ακολουθεί η επιστολή:

Προς τον Διευθυντή  

Δέχτηκα να μεταφερθώ στο νοσοκομείο σας, μετά από πιέσεις, προκειμένου να υπάρχει κατάλληλο  νοσηλευτικό περιβάλλον (υποστήριξη νοσηλευτικού προσωπικού),   δεδομένου ότι είμαι από 2/5 σε απεργία πείνας.

Οι συνθήκες διαμονής μου εδώ, στην αποθήκη του 2ου  υπογείου  του κτιρίου  του νοσοκομείου, δίπλα από το νεκροτομείο , συνιστούν απάνθρωπη μεταχείριση και βασανισμό .

Γι΄αυτό

Ζητώ  να  μεταφερθώ άμεσα σε κατάλληλη κλινική του νοσοκομείου , ώστε να υπάρχει παρουσία νοσηλευτών  υποβοήθησης στην κάλυψη των στοιχειωδών ατομικών αναγκών.

ΑΛΛΟΙΩΣ   ΔΗΛΩΝΩ

Ότι  δεν θέλω να παραμείνω  άλλο στο νοσοκομείο σας και δηλώνω και υπογράφω  με κάθε ευθύνη μου ότι  θέλω να επιστρέψω άμεσα  στην ΕΑΚΝ Κασσαβέτειας ,  στο  χώρο κράτησης μου   και όπου  θα συνεχίσω την απεργία πείνας.

ΚΑΙ

Μέχρι τότε  δεν θα δεχθώ καμία  επίσκεψη και παρακολούθηση    από οποιονδήποτε γιατρό ή νοσηλευτή του νοσοκομείου σας , που θεωρώ  εκ των προτέρων     προσχηματική    και προσβλητική  και   Δηλώνω  ότι κάθε  τέτοια  προσπάθεια  συνιστά βίαιη και αναγκαστική νοσηλεία  η οποία δεν μπορεί να γίνει χωρις τη θέληση μου,  στην οποία δεν συναινώ.

Η παρούσα δήλωση  δεν στρέφεται  σε καμία περίπτωση κατά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού  που κάνει ευσυνείδητα  μέσα στις αντίξοες αυτές συνθήκες τη δουλειά του.

                                                                                                                9/5/2019

                                                                                                                Δημήτρης Κουφοντίνας

                                                                                                                2ο Υπόγειο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ