Δένδιας για Σκοπιανό: "Η κυβέρνηση ή δεν διαπραγματεύεται καλά ή δεν ξέρει να διαπραγματεύεται"

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
25 Μαρτίου 2019 | Επικαιρότητα
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων στο Σκοπιανό ζήτημα

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8 αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων στο Σκοπιανό ζήτημα. Ερωτηθείς για τις δηλώσεις Ζάεφ τόνισε ότι "fαίνεται να είναι αυτό που λέτε. Να ξεκινάμε τη συζήτηση όχι πιά για λύση, αλλά ποιός θα κρατήσει τον μουτζούρη στο χέρι τελευταίος. Για μας είναι περίεργο πως ο υπουργός Εξωτερικών δεν έχει καταλάβει τόσον καιρό γιατί δύο τινά συμβαίνουν ή ότι η πλευρά των Σκοπιανών άλλα λέει στον κ. Κοτζιά και άλλα ο κ. Κοτζιάς μεταφέρει, τουλάχιστον ως διαρροές ή το χειρότερο είναι ότι δεν καταλαβαίνουμε τι μας λένε. Διότι κανείς δεν αρνείται ότι είχε δημιουργηθεί μια αισιοδοξία ακόμα και για αποδοχή αλλαγών στο Σύνταγμα κτλ. Έφτασε ο Έλληνας υπουργός να δεχθεί σε ανακοινωθέν αναφορά για αμοιβαίες μη αναφορές αλυτρωτισμού στο μέλλον, λες και η Ελλάδα είχε αλυτρωτικά θέματα έναντι των Σκοπίων. Τώρα ξαφνικά βρισκόμαστε στο απόλυτο πουθενά. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα ή δεν διαπραγματεύονται καλά ή δεν ξέρουν να διαπραγματεύονται".

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ανέφερε ότι "το γεωπολιτικό παιχνίδι στην περιοχή είναι πιά πολυπαραγοντικό. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί και να μετράμε τα λόγια μας. Να κοιτάξουμε με απόλυτη προσύλωση το εθνικό συμφέρον και την εθνική ενότητα, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση της υπεράσπισης του εθνικού χώρου".

Για τα εσωκομματικά της ΝΔ δήλωσε ότι "Δεν θεωρώ ότι υπάρχει τέτοια πιθανότητα, η ΝΔ κάνει προσπάθεια να πετύχει την αυτοδυναμία. Σε αυτή την προσπάθεια χρειαζόμαστε και τον τελευταίο, πόσο μάλλον προβεβλημένα στελέχη με προσφορά, κύκλο επιρροής και έχουν πολιτικό λόγο και απόψεις. Από αυτή τη σύνθεση προέρχεται η ισχυρή ΝΔ. Άρα θεωρώ ότι στα ψηφοδέλτια θα συμμετάσχουν και ο κ. Καραμανλής και ο κ. Σαμαράς και η κ. Μπακογιάννη και ο κ. Μεϊμαράκης, ο Πρόεδρος ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει μια πανστρατιά".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ