Ασημακοπούλου: "Η τροπολογία είναι προϊόν πολιτικής συναλλαγής"

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
26 Μαρτίου 2019 | Επικαιρότητα
Τι ανέφερε η βουλευτής της Ν.Δ. σε ραδιοφωνική της συνέντευξη

Η βουλευτής της ΝΔ, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, μιλώντας στον Realfm 97,8  υπογράμμισε την πρόθεσή της να παραιτηθεί από τη θέση της βουλευτού, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην τροπολογία για την άρση ασυμβίβαστου βουλευτή και υποψηφίου ευρωβουλευτή.

“Δεν είναι το νόμιμο μόνο, είναι και το ηθικό, το σωστό είναι αυτό. Εγώ έτσι και αλλιώς είχα πει από την πρώτη στιγμή στον κ. Μητσοτάκη ότι έχω κλείσει τον κύκλο μου στην εγχώρια πολιτική σκηνή, θέλω να δώσω αυτή τη μάχη και όταν θα είμαι επισήμως υποψήφια θα φύγω από τη Βουλή. Δεν είναι κάτι παραπάνω από το αυτονόητο. Και ο κ. Μεϊμαράκης και εγώ σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της ΝΔ θεωρήσαμε ότι πρέπει να το προαναγγείλουμε”.

Σχετικά με την τροπολογία για την άρση ασυμβίβαστου βουλευτή και υποψηφίου ευρωβουλευτή που υπερψηφίστηκε στη Βουλή η κ. Ασημακοπούλου ανέφερε ότι “είναι προϊόν πολιτικής συναλλαγής, δηλαδή πώς τους ήρθε τώρα ξαφνικά να το κάνουν αυτό, η διάταξη είναι τόσα χρόνια. Γιατί ήρθε τώρα και δεν ερχόταν όταν άλλαξαν τον εκλογικό νόμο; Όταν αλλάζεις τον εκλογικό νόμο αποφασίζεις τι είναι σωστό και τι θεωρείς ότι είναι λάθος. Ο κ. Τσίπρας βασίζεται σε αυτούς τους δύο βουλευτές για να έχει τη δεδηλωμένη. Δεν θέλει να χάσει τη δεδηλωμένη. Γιατί αυτό που ίσως δεν καταλαβαίνει ο κόσμος είναι ότι δεν μπορείς βεβαίως να είσαι και βουλευτής και ευρωβουλευτής, αλλά ορκίζεσαι ευρωβουλευτής αργά το καλοκαίρι, δεν ορκίζεσαι αμέσως. Και να εκλεγούν αυτοί και να πρέπει να φύγουν θα κάτσουν 1,5 μήνα και μετά αρχίζουν τα λεγόμενα θερινά τμήματα. Στα θερινά τμήματα μπορείς να φτιάχνεις τις πλειοψηφίες όπως θες εσύ. Το ερώτημα που τίθεται είναι, ο κ. Τσίπρας εάν αυτοί οι δύο άνθρωποι εκλεγούν -εάν δεν εκλεγούν έχει εξασφαλίσει ότι θα συνεχίσει να έχει τους 151- θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης ξανά για να δούμε εάν έχει τους 151 ή θα κρυφτεί πίσω από τα θερινά τμήματα; Όλο αυτό δεν έχει να κάνει με το τι πιστεύει κανείς ότι είναι σωστό, νόμιμο και ηθικό, έχει να κάνει με τακτικισμούς πολιτικούς για να διατηρήσει τη δεδηλωμένη κυβέρνηση”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ