Αρχιφύλακας της ΕΛΑΣ σε κύκλωμα πλαστών εγγράφων για μετανάστες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
25 Μαρτίου 2019 | Επικαιρότητα
Συνελήφθησαν στη Μυτιλήνη ένας αρχιφύλακας της Αστυνομίας και δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Καμερούν, για συμμετοχή σε κύκλωμα πλαστών εγγράφων και διευκόλυνσης μετακίνησης αλλοδαπών.   

Συνελήφθησαν στη Μυτιλήνη ένας αρχιφύλακας της Αστυνομίας και δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Καμερούν, για συμμετοχή σε κύκλωμα πλαστών εγγράφων και διευκόλυνσης μετακίνησης αλλοδαπών. 

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δύο υπήκοοι Καμερούν συμμετείχαν σε κύκλωμα που εφοδίαζε αλλοδαπούς αιτούντες άσυλο, με πλαστά έγγραφα που έρχονταν από την Αθήνα. Σκοπός η διευκόλυνση της αναχώρησης τους από τη Λέσβο, αφού τα πλαστά έγγραφα αφορούσαν τη δυνατότητα μετακίνησης τους χωρίς γεωγραφικό περιορισμό. 

Σημειώνεται ότι ο αστυνομικός, σε συνεργασία με μέλη του κυκλώματος, διευκόλυνε στο αεροδρόμιο, όπου υπηρετούσε, την αναχώρηση των αλλοδαπών προς την Αθήνα, έναντι χρηματικής αμοιβής. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ σε βάρος του αστυνομικού κινήθηκε η διοικητική διαδικασία στο πλαίσιο της πειθαρχικής δικαιοδοσίας. 

Την υπόθεση χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Μυτιλήνης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ. 

Πηγή: Thetoc.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ