Αντιδράσεις για την επίθεση του “Ρουβίκωνα” στην αμερικανική πρεσβεία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
26 Μαρτίου 2019 | Επικαιρότητα
Στην ανακοίνωσή του το ελληνικό ΥΠΕΞ καταδίκασε τις υλικές ζημιές που προκάλεσε ο Ρουβίκωνας πετώντας μπογιές στο προαύλιο της πρεσβείας των ΗΠΑ.

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο καταδίκασε το ΥΠΕΞ την επίθεση που έκανε τα ξημερώματα της Δευτέρας (07.01.2019) ο Ρουβίκωνας στην αμερικανική πρεσβεία.

Στην ανακοίνωσή του το ελληνικό ΥΠΕΞ καταδίκασε τις υλικές ζημιές που προκάλεσε ο Ρουβίκωνας πετώντας μπογιές στο προαύλιο της πρεσβείας των ΗΠΑ.

«Τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να πλήξουν τους στενούς, διαχρονικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των λαών μας και τη στρατηγική σχέση Ελλάδας-Ηνωμένων Πολιτειών», αναφέρει το ΥΠΕΞ. Και σημειώνει πως οι υπαίτιοι της επίθεσης θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Ήδη, δυο από τις συνολικά 10 προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις και οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Οι υπόλοιποι οκτώ προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία που να τους εμπλέκουν στην επίθεση.

Οι οκτώ από τους 10 προσήχθησαν αμέσως μετά την ενέργεια κοντά στην αμερικανική πρεσβεία, ενώ οι υπόλοιποι δύο από την ευρύτερη περιοχή λίγο αργότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομική πηγή, οι δύο συλληφθέντες δεν είναι «καταγεγραμμένοι» από την αστυνομία ως μέλη της συλλογικότητας Ρουβίκωνας, αλλά οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, που κάνουν την προανάκριση, εκτιμούν, με βάση τα στοιχεία που συνέλεξαν, ότι έχουν σχέση με την «παρέμβαση», ενώ επίσης έχουν σε βάρος τους αποφάσεις για τροχαία παράβαση και άλλα μικροαδικήματα.

Όλη η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

«Καταδικάζουμε τη ρίψη χρωμάτων βαφής, από μέλη αντιεξουσιαστικής ομάδας, στο προαύλιο της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών.

Τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να πλήξουν τους στενούς, διαχρονικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των λαών μας και τη στρατηγική σχέση Ελλάδας-Ηνωμένων Πολιτειών, που ενισχύεται  σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας και την περιοχή.

Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.».

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση 

«Η επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία πλήττει την εικόνα της Ελλάδος διεθνώς και επιβεβαιώνει ότι αυτή η κυβέρνηση ούτε μπορεί ούτε θέλει να αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών», αναφέρει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Η αντίδραση από το ΚΙΝΑΛ

Από την πλευρά της, η Υπεύθυνη Εσωτερικών & Προστασίας του Πολίτη του ΚΙΝΑΛ, Εύη Χριστοφιλοπούλου σε ανακοίνωσή της με αφορμή την επίθεση του Ρουβίκωνα στην αμερικανική πρεσβεία αναφέρει ότι «ξεφτιλίζουν τη χώρα διεθνώς και η κυβέρνηση κάθεται και τους κοιτάει να κόβουν βόλτες με τον Κουφοντίνα. Είναι μόνον ανοχή; Ή μάλλον είναι ανοχή και ανικανότητα! Σε κάθε περίπτωση έσπασαν όλα τα ρεκόρ…».

Το Ποτάμι: Να τελειώνει η ανοχή

Αιχμηρή ανακοίνωση μετά την επίθεση του Ρουβίκωνα σε ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα μέρη στην Αθήνα εξέδωσε από την πλευρά του το Ποτάμι.

Η επίθεση από τον Ρουβίκωνα εκθέτει διεθνώς τους Έλληνες, αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος, σημειώνοντας πως η Ελλάδα εμφανίζεται ως ξέφραγο αμπέλι και αναρωτιέται «ως πότε κάποιοι θα έχουν ασυλία;».

«Η επίθεση εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ, εκθέτει διεθνώς τους Έλληνες. Η χώρα μας εμφανίζεται ξέφραγο αμπέλι, όπου ακόμη και τα καλύτερα φυλασσόμενα μέρη γίνονται στόχοι. 

Ως πότε κάποιοι θα έχουν ασυλία για να συνεχίζουν ανενόχλητα τη δράση τους;

H ανοχή στην ανομία και στους μπαχαλάκηδες πρέπει επιτέλους να τελειώσει», αναφέρει η ανακοίνωση από Το Ποτάμι.

Πηγή: newsit.gr, ant1news.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ