Άγιο Όρος: Βρέθηκαν τα ταμάτα της «Παναγίας της Πορταΐτισσας» – Στενεύει ο κλοιός για τον ιερόσυλο - Κεντρική Εικόνα

Άγιο Όρος: Βρέθηκαν τα ταμάτα της «Παναγίας της Πορταΐτισσας» – Στενεύει ο κλοιός για τον ιερόσυλο

13 Ιουνίου 2019 | Επικαιρότητα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αίσιο τέλος είχε υπόθεση της κλοπής των ταμάτων της ιεράς εικόνας της «Παναγίας της Πορταΐτισσας», τα οποία εκλάπησαν το ξημερώματα από την Ιερά Μονή Ιβήρων, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στο Άγιο Όρος. Τα πολύτιμα τάματα της «Παναγίας Πορταΐτισσας» εντοπίστηκαν σε σακίδιο το οποίο είχε πέταξε ο ληστής και αυτή τη στιγμή έχουν ήδη επιστραφεί στο μοναστήρι.

Αίσιο τέλος είχε υπόθεση της κλοπής των ταμάτων της ιεράς εικόνας της «Παναγίας της Πορταΐτισσας», τα οποία εκλάπησαν το ξημερώματα από την Ιερά Μονή Ιβήρων, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στο Άγιο Όρος. Τα πολύτιμα τάματα της «Παναγίας Πορταΐτισσας» εντοπίστηκαν σε σακίδιο το οποίο είχε πέταξε ο ληστής και αυτή τη στιγμή έχουν ήδη επιστραφεί στο μοναστήρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dogma.gr ο δράστης έχει εγκλωβιστεί σε φαράγγι της περιοχής  και είναι θέμα χρόνου να εντοπιστεί και να συλληφθεί.
Στις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη της κλοπής συμμετέχουν αστυνομικοί του Αγίου Όρους και της Χαλκιδικής ενώ θα τις συνδράμει και ένας αστυνομικός σκύλος.
 Η κλοπή έγινε αντιληπτή τα ξημερώματα και αφού ενημερώθηκε ο ηγούμενος του μοναστηριού ότι λείπουν τάματα, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία.
 Η κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών ήταν άμεση.

Τα ξημερώματα, σε ορεινή περιοχή του Αγίου Όρους κοντά σε ένα εκκλησάκι οι αστυνομικοί εντόπισαν τα τάματα που είχαν αφαιρεθεί από την εικόνα.
“ Βρέθηκαν πεταμένα τα κλοπιμαία, δεν μπορούμε να πούμε αυτή τη στιγμή με βεβαιότητα αν τα άφησε όλα ο δράστης.

Δεν μπορούμε να κάνουμε καταμέτρηση καθώς η αστυνομία ερευνά για δακτυλικά αποτυπώματα” ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, Κωνσταντίνος Δήμτσας. "Θέλουμε να πιστεύουμε ότι άφησε όλα τα τάματα και έφυγε πανικόβλητος” σημείωσε ο κ. Δήμτσας ο οποίος εκτιμά ότι “ υπάρχει μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας και δύσκολα θα ξεφύγει”.
Ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους επισήμανε ότι “ υπήρξαν δύο - τρεις κλοπές μέσα στον μήνα Μάϊο, στο Όρος και ενδέχεται ο άνθρωπος που ψάχνουμε σήμερα να εμπλέκεται και σε αυτές τις κλοπές".

Με πληροφορίες από το dogma.gr και το ΑΠΕ.

Φωτογραφία dogma.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ