Χαρδαλιάς-Μαγιορκίνης: Έρχεται ΚΥΑ για τη λειτουργία των σχολείων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
08 Σεπτεμβρίου 2020 | Επικαιρότητα
Υποχώρηση των κρουσμάτων κορονοϊού παρατηρήθηκε στη χώρα την ίδια στιγμή που αυξάνονται οι διασωληνωμένοι, αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου για την πορεία της πανδημίας. Έρχεται ΚΥΑ για τα σχολεία.

 

Σχολιάζοντας τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα – ανακοινώθηκαν 169 μολύνσεις- ο κ. Μαγιορκίνης υποστήριξε πως υπάρχει τάση υποχώρησης των κρουσμάτων κάτω από τα 200, ενώ παρατήρησε πως αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι. «Είναι προφανές ότι ο αριθμός των κρουσμάτων δείχνει τάση υποχώρησης, ωστόσο υπάρχει ήπια άνοδος στον αριθμό των διασωληνωμένων. Στα θετικά στοιχεία είναι η υποχώρηση των κρουσμάτων στην ηλικία κάτω των 40. Η κατάσταση είναι αισιόδοξη αλλά δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός» είπε ο κ. Μαγιορκίνης.

Ο κ. Μαγιορκίνης για ακόμη μια φορά υπογράμμισε την αναγκαιότητα για την χρήση μάσκας. «Οι επιστημονικές αποδείξεις αναβαθμίζουν τη σημασία της στην αποτελεσματικότητα του ελέγχου της πανδημίας, η ιατρική δεν είναι δόγμα, εξελίσσεται», είπε.

Χαρδαλιάς: Έρχεται ΚΥΑ για τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων 

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι τις επόμενες ώρες θα εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα μοιραστεί στα σχολεία και θα ρυθμίζει αναλυτικά όλους τους κανόνες λειτουργίας στα σχολεία, τη χρήση μάσκας και τη λειτουργία των κυλικείων. Υπενθύμισε επίσης τα όσα έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση για τη λειτουργία των σχολείων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ