Υγειονομική ετοιμότητα για το άνοιγμα του τουρισμού-Μερική άρση της καραντίνας στον Εχίνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
30 Ιουνίου 2020 | Επικαιρότητα
Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αρχές για τα εισαγόμενα κρούσματα κορονοϊού, εν όψει και του ανοίγματος του τουρισμού.Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ώρο καταγράφηκαν 15 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 12 είναι στην Ξάνθη και τα άλλα τρία σχετίζονται με πτήσεις εξωτερικού. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.390, δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος, ενώ σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 10 ασθενείς.

Εν τω μεταξύ, μετά από σύσκεψη στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, και σε συνεννόηση με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, αποφασίστηκε η μερική άρση της καραντίνας στην Κοινότητα Εχίνου του Δήμου Μύκης και η εφαρμογή πλαισίου μέτρων για επτά ημέρες στην περιοχή.

Αποχωρεί ο ΕΟΔΥ στην Παραμυθιά- Ολοκληρώθηκε η ιχνηλάτηση

Ολοκληρώθηκε η ιχνηλάτηση που διενεργούνταν εδώ και 10 μέρες στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, με τον εντοπισμό 15 συνολικά κρουσμάτων κορονοϊού.

Η διαπίστωση πως δεν υπάρχει διασπορά του covid-19 στην Παραμυθιά, σηματοδοτεί και τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Οι κινητές μονάδες υγείας του ΕΟΔΥ αποχωρούν από την Παραμυθιά και σταματούν οι δειγματοληψίες στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς, καθώς μετά τη λήψη περισσότερων από 400 δειγμάτων, που αντιστοιχούν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 10% της κοινότητας, διαπιστώθηκε πως τα θετικά δείγματα ήταν περιορισμένα σε συγκεκριμένες εστίες και δεν υπήρξε διασπορά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ