Τραμ: Επιστρέφει στο Σύνταγμα-Την Τετάρτη το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
22 Σεπτεμβρίου 2020 | Επικαιρότητα
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αύριο πρωί προγραμματίζεται να γίνει το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο από την Κασομούλη (εκεί δηλαδή που σήμερα τερματίζει προσωρινά η γραμμή) μέχρι την Λ.Βουλιαγμένης.

 

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, στη σήραγγα κάτω από τον δρόμο, στο επίμαχο τμήμα, έχει ήδη εγκατασταθεί ένα σύστημα αισθητήρων που καταγράφει τις ταλαντώσεις και τις πιέσεις που δέχεται, για να διαπιστωθεί αν υπάρχει επικινδυνότητα στη χρήση τόσο του τροχιόδρομου όσο και των δρόμων εκατέρωθεν της σήραγγας. Σήμερα κλιμάκιο της ΣΤΑΣΥ και της αναδόχου εταιρείας διεξάγει τους απαραίτητους τελευταίους τεχνικούς ελέγχους.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι πηγές αυτές, τα μέχρι τώρα αποτελέσματα δείχνουν ενθαρρυντικά και δεν έχει διαπιστωθεί κάποια ανησυχητική ένδειξη. Το αυριανό κρας τέστ αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον αύριο καθώς θα διαπιστωθεί σε πραγματικό χρόνο, αν η κίνηση του Τραμ προκαλεί κάποιο πρόβλημα στη λειτουργία της σήραγγας.

Να θυμίσουμε ότι εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, το τμήμα του Τραμ από το Νέο Κόσμο μέχρι το Σύνταγμα παραμένει κλειστό, μετά από την ανακάλυψη φθορών στη σήραγγα όπου έχει εγκιβωτιστεί εδώ και πολλές δεκαετίες ο Ιλισός ποταμός. Το κλείσιμο της γραμμής προκάλεσε στη συνέχεια την αντίδραση των συγκοινωνιολόγων αλλά και φορέων της πόλης καθώς θεωρούν ότι ο αποκλεισμός του Τραμ από το κέντρο της πόλης ουσιαστικά ακυρώνει την ύπαρξη του μέσου.

Οι δοκιμές των Τραμ θα συνεχίσουν να διεξάγονται στο "προβληματικό" τμήμα μέχρι να υπάρξουν αρκετά δεδομένα. Αύριο θα έχουμε κίνηση ενός συρμού ενώ στη συνέχεια η ΣΤΑΣΥ θα διεξάγει δοκιμαστικά με την ταυτόχρονη κίνηση περισσότερων συρμών. Αυτό θα γίνεται μέχρι να ληφθεί η απόφαση για την επαναλειτουργία του τμήματος μέχρι το Σύνταγμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ