Τουριστικοί πράκτορες-ιδιοκτήτες λεωφορείων: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας Αθήνα-Θεσσαλονίκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
29 Μαΐου 2020 | Επικαιρότητα
Ποια είναι τα αιτήματά τους.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, οι οποίοι έχουν μείνει πλέον χωρίς δουλειά εξαιτίας της πανδημίας.

Οι τουριστικοί πράκτορες ζητούν πλήρη επιδότηση ενοικίου, απαλλαγή εισφορών ΕΦΚΑ και προκαταβολής φόρου, αναπλήρωση του εισοδήματος των εργαζομένων στον κλάδο για όσες επιχειρήσεις ανέστειλαν τη λειτουργία τους λόγω κορονοϊού, διατήρηση ΦΠΑ στο 13%, επαναφορά, από το 50%, σε πληρότητα της χρήσης θέσεων των επιβατών των λεωφορείων τους, και μειωμένα τέλη κυκλοφορίας

Στην Αθήνα, οι ιδιοκτήτες των τουριστικών λεωφορείων συγκεντρώθηκαν στις 9.30 το πρωί, στη Συγγρού και πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, στο Σύνταγμα.

Στην πόλη της Θεσσαλονίκης συγκέντρωση γίνεται σε δύο σημεία, ανατολικά και δυτικά της πόλης, και πορεία με τα λεωφορεία τους στο κέντρο πραγματοποίησαν ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, μέλη του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας- Θράκης.

Αντιπροσωπεία των τουριστικών πρακτόρων με τρία λεωφορεία έφτασε στο ΥΜΑΘ για να καταθέσει υπόμνημα με τα αιτήματά τους.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ