Συνελήφθη ο ''Πατέρας Κλεομένης''

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
18 Νοεμβρίου 2019 | Επικαιρότητα
Ο Κλεομένης κρυβόταν όλους αυτούς τους μήνες στο σπίτι τού παππού του στον Άνω Μαχαλά της Αλαγονίας, όχι μόνος του, αλλά με τους ακολούθους του.

Ύστερα από την ερήμην καταδίκη του για τους βανδαλισμούς στο μνημείο των Λαρισαίων Εβραίων μαρτύρων του Ολοκαυτώματος, το καλοκαίρι του 2017, ο αυτοαποκαλούμενος «πατέρας Κλεομένης» συνελήφθη σε χωριό, στον Ταΰγετο.

Σύμφωνα με το messinialive.gr, ο Κλεομένης κρυβόταν όλους αυτούς τους μήνες στο σπίτι τού παππού του στον Άνω Μαχαλά της Αλαγονίας, όχι μόνος του, αλλά με τους ακολούθους του.

Αν και ο ίδιος δηλώνει μοναχός, η Ιερά Σύνοδος έχει ξεκαθαρίσει ότι το συγκεκριμένο άτομο δεν έχει καμία σχέση με την Εκκλησία. Μάλιστα, τότε η Ιερά Σύνοδος είχε εκδώσει και ανακοίνωση όπου ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφές το πρόσωπο αυτό δεν είναι ούτε μοναχός, ούτε κληρικός της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος.

Αποδοκιμάζουμε τις παράνομες πράξεις του ως απολύτως άσχετες με τον Λόγο αγάπης και πραότητας του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και δηλώνουμε την συμπαράστασή μας προς όσους πλήττονται από τις ενέργειές του. Με αφορμή την παραπάνω περίσταση, καλούμε τον λαό να είναι γενικότερα επιφυλακτικός απέναντι σε ανάλογες περιπτώσεις ρασοφόρων, οι οποίοι εμφανίζονται ως δήθεν μοναχοί ή κληρικοί της ορθόδοξης Εκκλησίας».

Καταδίκη για δημόσια υποκίνηση μίσους κατ’ εξακολούθηση

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας είχε καταδικάσει τον «Κλεομένη» σε φυλάκιση 18 μηνών, επιβάλλοντάς του και χρηματική ποινή 7.500 ευρώ για δημόσια υποκίνηση μίσους κατ’ εξακολούθηση και συγκρότηση ένωσης προσώπων που επιδιώκει συστηματικά την τέλεση πράξεων δημόσιας υποκίνησης μίσους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ