Συναγερμός για το προσφυγικό: Τι αποφάσισε το Υπ. Προστασίας Πολίτη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
27 Σεπτεμβρίου 2019 | Επικαιρότητα
Συνθήκες ασφυξίας επικρατούν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου εξαιτίας των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που στοιβάζονται στις δομές φιλοξενίας και ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού και οι ροές από τα τουρκικά παράλια συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, ενώ σήμερα σημειώθηκε ακόμα μια τραγωδία στα νερά του Αιγαίου με επτά νεκρούς, ανάμεσά τους πέντε παιδιά.

Υπό αυτές τις συνθήκες, σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή των 13 Περιφερειαρχών, προκειμένου να συζητήσουν μέτρα για την άμεση αποσυμφόρηση των νησιών.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, που έλαβε χώρα στο υπουργείο, ξεκαθάρισε στους περιφερειάρχες ότι το πρόβλημα είναι εθνικό και χρειάζεται ίση συμμετοχή από όλους και εθνική προσπάθεια.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η δημιουργία δομών φιλοξενίας σε κάθε μία από τις 13 περιφέρειες της χώρας, με στόχο το αμέσως επόμενο διάστημα να φύγουν από τα νησιά 12.000-15.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Παράλληλα, το σχέδιο προβλέπει την εγκατάσταση 500 έως 1000 αλλοδαπών σε κάθε περιφέρεια, ενώ, σημείωσε πως ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί ακόμη και με την ενοικίαση, από το κράτος, ξενοδοχείων σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν δομές φιλοξενίας.

Από την πλευρά τους, οι Περιφερειάρχες εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους και διατύπωσαν τι ακριβώς θα πρέπει να γίνει σε κάθε τοπική κοινωνία.

Πάντως, φαίνεται πως συμφώνησαν στην παροχή βοήθειας, καθώς κατανοούν πως η κατάσταση στα νησιά είναι στο «κόκκινο».

Σημειώνεται πως στη σύσκεψη, εκτός από τους Περιφερειάρχες, συμμετείχαν και οι Αστυνομικοί Διευθυντές των περιφερειών, οι οποίοι εξήγησαν στους περιφερειάρχες ότι θα αναλάβουν τα αυξημένα μέτρα φύλαξης ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στις τοπικές κοινωνίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ