Σε τρεις μέρες έφτασαν 1500 μετανάστες στο Βόρειο Αιγαίο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
19 Σεπτεμβρίου 2019 | Επικαιρότητα
Δεν έχουν τέλος οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Αυτό συμβαίνει διότι από την Τρίτη μέχρι και την Πέμπτη μπήκαν παράνομα στη χώρα περί τα 1.500 άτομα.

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Ελέγχου Συνόρων, Μετανάστευσης και Ασύλου / ΕΣΚΕΣΜΑ), στα νησιά ήταν βρισκόταν μέχρι την Τετάρτη συνολικά 27.701 πρόσφυγες και μετανάστες: Στη Λέσβο 13.450, στη Σάμο 5.574, στη Χίο 3.619, στην Κω 3.417, στη Λέρο 1.529 και στα λοιπά νησιά 112.

Μόνο σε μία ημέρα και συγκεκριμένα την Τετάρτη στη Λέσβο αποβιβάστηκαν 234 άτομα ενώ άλλα 181 βγήκαν στη Σάμο, όπου στο χωρητικότητας 648 ατόμων Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) εντός της πόλεως είναι τώρα 5.325 πρόσφυγες και μετανάστες. Από την Τετάρτη ξεκίνησαν στο νησί οι εργασίες για την κατασκευή νέου ΚΥΤ στην περιοχή Ζερβού, σε χώρο πρώην σφαγείων, εν μέσω αντιδράσεων από τους κατοίκους του γειτονικού χωριού των Μυτιληνιών.

«Καλούμε για άλλη μια φορά την κυβέρνηση να εφαρμόσει τα μέτρα που εξήγγειλε και κυρίως τη φύλαξη των συνόρων και την αποσυμφόρηση των νησιών, που ακόμα μια φορά βρίσκονται στα όρια της αντοχής τους» δηλώνει ο αντιπεριφερειάρχης Μεταναστευτικής Κρίσεως, Δημήτρης Κουρσουμπάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ