Πόσα χρήματα και πως θα τα ξοδέψουν οι Έλληνες την Black Friday

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
08 Νοεμβρίου 2019 | Επικαιρότητα
Στα ελληνικά διαδικτυακά καταστήματα η Black Friday ήρθε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2016. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων η δημοτικότητα αυτής της αγοραστικής γιορτής αυξήθηκε ραγδαία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της Picodi, σχεδόν 2 στους 5 Έλληνες δηλώνουν συμμετοχή στις εκπτώσεις της Black Friday. Ανάμεσα σε αυτούς και φέτος η συντριπτική πλειονότητα των αγοραστών θα επωφεληθεί από τις προσφορές τόσο στα καταστήματα όσο και στο διαδίκτυο (64,5%), το 20,7% θα αναζητήσει ευκαιρίες μόνο σε φυσικά καταστήματα, ενώ το 14,8% θα επιλέξει μόνο ηλεκτρονικά καταστήματα για τις αγορές τους.

Για παράδειγμα, πριν από έναν χρόνο, το ποσοστό των ανθρώπων που αναζητούσαν τις εκπτώσεις μόνο στα εμπορικά κέντρα ήταν σχεδόν διπλάσιο. Επίσης σε κυρίαρχο μέσο στις online αναζητήσεις αλλά και αγορές στη χώρα μας φαίνεται ότι εξελίσσεται το κινητό τηλέφωνο.

Τα στοιχεία δείχνουν πως η αιχμή της αγοραστικής δραστηριότητας πραγματοποιείται τα μεσάνυχτα και 2-3 μ.μ. Κατά τη διάρκεια της Black Friday ένας Έλληνας αγοράζει 4 προϊόντα. Οι Έλληνες σχεδιάζουν να ξοδέψουν περίπου 242 ευρώ ανά άτομο σε διαδικτυακά και φυσικά καταστήματα.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ