Πρώτος θάνατος από κορονοϊό στη Λέσβο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
29 Μαρτίου 2020 | Επικαιρότητα
Πρόκειται για μια 76χρονη γυναίκα που είχε εισαχθεί για νοσηλεία το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.


Ο πρώτος θάνατος από τον κορονοϊό στη Λέσβο έγινε γνωστός πριν από λίγο. Πρόκειται για μια 76χρονη γυναίκα που είχε εισαχθεί για νοσηλεία το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Η γυναίκα είχε εκδηλώσει πνευμονία ενώ χθες, το απόγευμα, πιστοποιήθηκε ότι έπασχε από COVID 19.

Ας σημειωθεί ότι η κόρη της 76χρονης η οποία με συμπτώματα γρίπης παραμένει απομονωμένη με το παιδί της στο σπίτι στο χωριό όπου διέμενε με τη μητέρα της, ανήκει στο νοσηλευτικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας Καλλονής και Πολυχνίτου. Σήμερα τα Κέντρα Υγείας παρέμειναν κλειστά και απολυμάνθηκαν.

Τόσο από την κόρη της 76χρονης όσο και από το παιδί της έχουν ληφθεί δείγματα, τα δε αποτελέσματα αναμένονται από το Ινστιτούτο Παστέρ.

«Καμπανάκι» για τη Μόρια

Στο μεταξύ, τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν φορείς, ανθρωπιστικές οργανώσεις, ΜΚΟ, κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς για τις συνθήκες που επικρατούν στους καταυλισμούς προσφύγων και μεταναστών και ιδίως στη Λέσβο, όπου στη Μόρια υπολογίζεται ότι διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι.

Με πρόσφατη ανακοίνωσή τους 21 οργανώσεις ζητούν την άμεση αποσυμφόρηση της Μόριας και των υπολοίπων καταυλισμών, αρχής γενομένης από τις πιο ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ