Προφυλακιστέοι οι δυο κατηγορούμενοι για την «Επαναστατική Αυτοάμυνα»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
12 Νοεμβρίου 2019 | Επικαιρότητα
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Και οι δύο αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Ωστόσο, ο ανακριτής, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, τους έκρινε προσωρινά κρατούμενους.

Συγκεκριμένα, απολογήθηκαν για πέντε ενέργειες, και ειδικότερα για τρεις κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στη Χ. Τρικούπη και κατά των πρεσβειών Μεξικού και Γαλλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 41χρονος Ευάγγελος Σταθόπουλος υποστήριξε πως το μόνο στοιχείο που τον εμπλέκει στην υπόθεση, καθώς δεν υπάρχει γενετικό υλικό ή αποτυπώματα, είναι ένα ανώνυμο τηλεφώνημα στην Αντιτρομοκρατική που τον κατονόμασε ως τρομοκράτη.

Σε δηλώσεις του, ο συνήγορος υπεράσπισης του έτερου κατηγορουμένου υποστήριξε ότι ο εντολέας του (σ.σ. ο 45χρονος Διονύσιος Μπάκας) αρνείται τις κατηγορίες και περιμένει την ολοκλήρωση των ερευνών προκειμένου να επανέλθει με ολοκληρωμένο απολογητικό υπόμνημα.

«Η Αντιτρομοκρατική έχει ανάγκη από επιτυχίες γιατί αυτή είναι που παρατηρούσε επί σειρά ετών τη ναζιστική δράση της Χρυσής Αυγής μέχρι τη δολοφονία του Π. Φύσσα. Σε αυτή την υπόθεση είναι πολλά τα κεράσια και μικρό το καλάθι», είπε ο κ. Κ. Παπαδάκης.

Τέλος ανέφερε ότι ο εντολέας του αγνοούσε το περιεχόμενο των σακιδίων μέσα στα οποία βρέθηκε βαρύς οπλισμός.

Πηγή: cnn.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ