Ενταση στην πορεία φοιτητών στη Βουλή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
11 Οκτωβρίου 2019 | Επικαιρότητα
Ένταση επικράτησε  κατά τη διάρκεια του φοιτητικής πορείας διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, όταν φοιτητές προσπάθησαν να σπάσουν το φραγμό των ΜΑΤ στο πλάι της Βουλής. Οι  αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών για να τους διαλύσουν και για λίγη ώρα η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική.  

Φοιτητές 15 φοιτητικών συλλόγων έλαβαν μέρος, ενώ έχουν αποφασίσει και καταλήψεις σχολών, ενάντια στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τον νόμο-πλαίσιο.

Η αρχή γίνεται κυρίως απο φοιτητικούς συλλόγους πανεπιστημίων της Αθήνας και, όπως φαίνεται, θα επεκταθεί και στα ΑΕΙ της υπόλοιπης χώρας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση του ασύλου και τις διαγραφές φοιτητών.

Μετά την κινητοποίηση θα διεξαχθεί συντονιστικό γενικών συνελεύσεων για τη διοργάνωση πανελλαδικής πανεκπαιδευτικής πορείας στο κέντρο της Αθήνας και κοινό κάλεσμα αγώνα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι, που έχουν πάρει  απόφαση με γενικές συνελεύσεις για καταλήψεις είναι απο το πανεπιστήμιο της Αθήνας το Φυσικό, Μαθηματικό, Γεωλογικό, Βιολογικό, Πληροφορική, Νομική, Ιατρική.

Απο το Πολυτεχνείο οι πολιτικοί  μηχανικοί, σπουδαστές της αρχιτεκτονικής, χημικοί μηχανικοί, τοπογράφοι μηχανικοί, μηχανολόγοι μηχανικοί, μεταλλειολόγοι μηχανικοί και Ηλεκτρολόγοι μηχανικοί καθώς και ο σύλλογος φοιτητών Ξάνθης.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ