Πέτσας: Εξασθενεί το Rt και η πανδημία στη χώρα μας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
27 Αυγούστου 2020 | Επικαιρότητα
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως το Rt της πανδημίας βρίσκεται στο 0,85 από το 1 που βρισκόταν πριν από λίγες μέρες.

Ουσιαστικά εξασθενεί η πανδημία όπως τόνισε ο Στέλιος Πέτσας.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ανέφερε και τα ακόλουθα:

Τι είπαν Μητσοτάκης - Τραμπ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε στον Αμερικανό πρόεδρο το ζήτημα των αποσταθεροποιητικών ενεργειών της Τουρκίας, που βάζουν σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και δοκιμάζουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ, είπε ο Στέλιος Πέτσας.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός είπε στον Ντόναλντ Τραμπ ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλει ουσιαστικά στην αποκλιμάκωση, υπό τον όρο ότι η Τουρκία θα σταματήσει άμεσα τις προκλητικές της ενέργειες.

Ο Στέλιος Πέτσας ρωτήθηκε και για τον διάλογο που είχαν (χωρίς να ξέρουν ότι τους καταγράφουν τα ανοιχτά μικρόφωνα) ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την εξωτερική πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ με την υπουργό Άμυνας της Γερμανίας (σ.σ. πως η Τουρκία είναι πολύ εκνευρισμένη με τη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου για την ΑΟΖ και δεν θεωρεί τους Έλληνες αξιόπιστους) και δεν έκρυψε την ενόχληση της Αθήνας για όσα ακούστηκαν. “Κρείττον του λαλείν το σιγάν” ήταν το μόνο που είχε να πει, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ