Νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης για την ποινή σε ΠΑΟΚ-Ξάνθη και διαγραφή Ζαγοράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
28 Ιανουαρίου 2020 | Επικαιρότητα
Ραγδαίες εξελίξεις με άμεση μάλιστα κυβερνητική παράμβαση, μέσω του Στέλιου Πέτσα, στην υπόθεση της ΕΕΑ για ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

Υστερα από το σάλο που ξέσπασε και τα ομαδικά πυρά κατά του Λευτέρη Αυγενάκη, ο υφυπουργός Αθλητισμού βρίσκεται σε δεινή θέση, καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, στην ενημέρωσή του προς τους πολιτικούς συντάκτες, παραδέχθηκε ότι η εισήγηση-σκάνδαλο της ΕΕΑ για υποβιβασμό των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθης είναι λανθασμένη.

«Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται για το ποδόσφαιρο, ειδικά σε μια περίοδο με ανοικτά κρίσιμα εξωτερικά θέματα», τόνισε και συνέχισε: «Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, δεν θα επιτρέψει όμως ένα θέμα να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης, ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου με φόντο πολυετής παθογένειες που προσβάλουν κάθε Ελληνα πολίτη».

Οπως έκανε γνωστό «με απόφαση του πρωθυπουργού επιβάλλεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία για να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η ΕΕΑ».

«Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται», τόνισε και ανακοίνωσε ότι διαγράφεται από την ΚΟ της ΝΔ στο ευρωκοινοβούλιο ο Θεόδωρος Ζαγοράκης μετά τις δηλώσεις του τελευταίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ