Νέα μέτρα: Μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
03 Αυγούστου 2020 | Επικαιρότητα
Την υποχρεωτική χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.Το μέτρο θα ισχύσει τουλάχιστον μέχρι τις 18 Αυγούστου και έρχεται να προστεθεί στο πλέγμα των έκτακτων μέτρων που ανακοινώθηκαν προ ημερών από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Ο κ.Πέτσας τόνισε για ακόμη μια φορά πώς μεγαλύτερος εχθρός είναι ο εφησυχασμός στο εσωτερικό λέγοντας πώς η χώρα κατάφερε να ελέγξει τα εισαγώμενα από τον τουρισμό κρούσματα. Σημειώνεται πώς νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού ανακοίνωσε εκτάκτως ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μετά την νέα ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Παρασκευής.


Συγκεκριμένα ισχύουν πλέον τα εξής:

- επέκταση για όλο τον Αύγουστο της απαγόρευσης των πανηγυριών και δημοσίων εκδηλώσεων
- επέκταση της χρήσης μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους συμπεριλαμβανομένων και των χώρων λατρείας μέχρι τις 31/08. Εξαιρούνται οι χώροι εστίασης και τα άτομα με αναπνευστικά προβλήματα και τα παιδιά κάτω των 3 ετών.
- επέκταση των περιορισμών κυκλοφορίας των διαμενόντων στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης και στις δομές κάθε είδους της χώρας
- αναστολή επισκεπτηρίων σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων έως και τις 15 Αυγούστου καθώς και στα νοσοκομεία. Στα νοσοκομεία αν κριθεία αναγκαίο θα υπάρχει ένας συνοδός στον οποίο θα δίνεται ειδική άδεια.
- όριο 100 ατόμων σε γάμους, βαφτίσεις και κηδείες από τη Δευτέρα έως και τις 15 Αυγούστου
- Από Δευτέρα 03/08 και για μία εβδομάδα υπάρχει ρητή απαγόρευση όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτρινά κέντρα διασκέδασης, μπαρ, κλαμπ κλπ
- αναστολή πτήσεων και θαλάσσιων συνδέσεων για Τουρκία, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία μέχρι τις 15 Αυγούστου
- Παράταση μέτρων τήρησης αποστάσεων στις παραλίες έως 31/08
- Έως τις 15/8 παρατείνεται, επίσης, η απόφαση για τις χερσαίες συνδέσεις (συνοριακά σημεία εισόδου/αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών για Προμαχώνα), καθώς και η απόφαση για αρνητικό τεστ PCR 72 ωρών για τους προερχόμενους αεροπορικώς από Βουλγαρία, Ρουμανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (έως 15/8)
- Παρατείνονται έως τις 31/8 τα μέτρα προστασίας σε ιδιωτικά πλοία αναψυχής και επαγγελματικά τουριστικά πλοία

Τέλος, σημείωσε πώς υπάρχει και αυστηρή σύσταση χρήσης της μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους όπου δεν είναι εφικτή η τήρηση των αποστάσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ