Μοναδική παιδίατρος στο νοσοκομείο Σάμου: Ποιο παιδί να πρωτοκοιτάξω;

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
16 Αυγούστου 2019 | Επικαιρότητα
Σε κατάσταση εργασιακής εξουθένωσης βρίσκονται οι γιατροί στα ακριτικά νησιά λόγω της έλλειψης προσωπικού στα νοσοκομεία.


Σε κατάσταση εργασιακής εξουθένωσης βρίσκονται οι γιατροί στα ακριτικά νησιά λόγω της έλλειψης προσωπικού στα νοσοκομεία.

«Δίνουμε όλο μας τον εαυτό, αλλά είναι πάνω από τα όρια και τα σωματικά και τα ψυχικά αυτό που συμβαίνει. Είναι και επικίνδυνο. Όταν δουλεύεις μέρα - νύχτα ούτε καθαρό μυαλό έχεις ούτε αντοχές» λέει στον ΑΝΤ1 η Δήμητρα Λάμπρου, η μοναδική παιδίατρος στο Γενικό Νοσοκομείο της Σάμου.

«Δεν μπορώ να ανταπεξέλθω, νιώθω ότι θα αρχίσω να καταρρέω. Ποιο να πρωτοκοιτάξεις; Είμαστε σε μια τρομακτική ένταση. Είναι πολύ επικίνδυνο» προσθέτει μεταξύ άλλων.

Από τον περασμένο Δεκέμβριο, που έφυγαν οι δύο συνάδελφοί της, έμεινε μόνη να προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες στα παιδιά των ντόπιων, τα προσφυγόπουλα καθώς και τα παιδιά των τουριστών.

Το υπουργείο Υγείας στις 17 Ιουλίου είχε δώσει εντολή να μετακινηθεί παιδίατρος από το Ασκληπιείο της Βούλας, μια μετακίνηση που κράτησε 4 μέρες, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ