Με... χρέωση οι καταγγελίες στο 1142 για παραβάσεις του αντικαπνιστικού νόμου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
21 Νοεμβρίου 2019 | Επικαιρότητα
Σύμφωνα με το ηχογραφημένο μήνυμα του τηλεφωνικού αριθμού, η «χρέωση για τη συγκεκριμένη χρήση εξαρτάται από τον κατάλογο του παρόχου» που χρησιμοποιείται από τον καθένα.

Σε λειτουργία τέθηκε, πρόσφατα, η τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης και υποστήριξης 1142 για καπνιστές και μη, στο πλαίσιο εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου, ενώ, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για αριθμό με χρέωση.

Οι κλήσεις στο εν λόγω νούμερο γίνονται για ενημέρωση γύρω από την κείμενη αντικαπνιστική νομοθεσία, για παροχή βοήθειας σχετικά με τη διακοπή του καπνίσματος, αλλά και για καταγγελίες παραβάσεων.

Το 1142 όμως, δεν είναι δωρεάν, αλλά σύμφωνα με το ηχογραφημένο μήνυμα του τηλεφωνικού αριθμού, η «χρέωση για τη συγκεκριμένη χρήση εξαρτάται από τον κατάλογο του παρόχου» που χρησιμοποιείται από τον καθένα.

Μάλιστα, όπως σημείωσε η τηλεόραση του Open, η χρέωση, ανάλογα με τον πάροχο, αρχίζει από 0,15 ευρώ /λεπτό και μπορεί να αγγίζει και τα 0,30 ευρώ/ λεπτό.

Αξίζει να σημειωθεί πως η γραμμή 1142 δέχτηκε σε μία μόνο ημέρα συνολικά 235 κλήσεις.

Οι 58 αφορούσαν καταγγελίες, οι 22 αιτήματα βοήθειας για διακοπή καπνίσματος, οι 66 γενικές πληροφορίες για τον αντικαπνιστικό νόμο, άλλες 58 κλήσεις δεν ολοκληρώθηκαν, 14 έκλεισαν τη γραμμή πριν συνομιλήσουν με εκπρόσωπο και 17 αφορούσαν σε άλλο ζήτημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ