Μεντής: Τα δείγματα για κορωνοϊό στέλνονται με κούριερ από τα νοσοκομεία γι αυτό αργούν

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
26 Φεβρουαρίου 2020 | Επικαιρότητα
Στην αποκάλυψη ότι πολλές φορές τα νοσοκομεία χρησιμοποιούν κούριερ για να στέλνουν προς έλεγχο τα ύποπτα για κορωνοϊό δείγματα, έκανε ο διευθυντής ερευνών του Ινστιτούτου Παστέρ Ανδρέας Μεντής, εξηγώντας γιατί καθυστερούν τα αποτελέσματα.

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104.6 ο κ. Μεντής επισήμανε ότι κάτι τέτοιο συνέβη με το κρούσμα το βράδυ της Δευτέρας, με τον άνθρωπο που έφτασε από τη Γερμανία στην Πάτρα και το δείγμα εστάλη το πρωί της επόμενης ημέρας, από το νοσοκομείο του Ρίου.   

«Οι ειδήσεις είπαν ότι εστάλη το βράδυ εκείνης της ημέρας, όμως ήρθε στις 10 το πρωί της επόμενης και στις 2 το μεσημέρι είχαμε αποτέλεσμα» είπε ο κ. Μεντής, ξεκαθαρίζοντας ότι το Ινστιτούτο χρειάζεται μόνο 4-5 ώρες για τις εξετάσεις.  «Πολλές φορές τα νοσοκομεία στέλνουν τα δείγματα με κούριερ, που έχουν το δικό τους ωράριο λειτουργίας και όχι με ασθενοφόρα» σημείωσε, διευκρινίζοντας πάντως ότι στο Ινστιτούτο Παστέρ «έχουμε βάρδια μέχρι τις 8-9 το βράδυ. Αν το δείγμα έρθει στις 10 το βράδυ θα πάει για το επόμενο πρωί».

Ο κ. Μεντής είπε ακόμη για τον κορωνοϊό ότι «γίνεται μεγαλύτερη φασαρία από ό,τι του αξίζει» και εξήγησε ότι πρόκειται για «ήπια λοίμωξη στο 85% των ανθρώπων». Υποστήριξε δε ότι «δεν πρέπει να παραλύσει η ζωή μας επειδή θα έρθει ο κορωνοϊός στην Ελλάδα. Ο πανικός ίσως να είναι χειρότερος από τον ίδιο τον ιό. Αν λέμε για τον κορωνοϊό συνέχεια ξεχνάμε τα άλλα υγειονομικά προβλήματα. Αυτή την εποχή οι άνθρωποι πεθαίνουν από τη γρίπη ή νοσοκομειακές λοιμώξεις».

Υπογράμμισε, τέλος, ότι «χρειάζεται στρατιωτική πειθαρχία» εκτιμώντας ότι «πιθανόν» αυτό να βοήθησε στην Κίνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ