Μαξίμου: Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν ενάντια στον κορονοϊό

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
10 Ιουλίου 2020 | Επικαιρότητα
«Η αύξηση στα εισαγόμενα κρούσματα χτυπά καμπάνα κινδύνου. Απαιτεί να βάλουμε φρένο στον επικίνδυνο εφησυχασμό. Ο κορωνοϊός δεν έφυγε, είναι εδώ και τρέφεται από τα απαράδεκτα φαινόμενα χαλάρωσης. Υπαγορεύει ταυτόχρονα πρόσθετα μέτρα», είπε ο Στέλιος Πέτσας. 

Πρέπει να μπει φρένο στον επικίνδυνο εφυσυχασμό, τόνισε ο Στέλιος Πέτσας και ανακοίνωσε πρόσθετα μέτρα σε ότι αφορά τις αφίξεις:

  • Οσοι εισέρχονται για μη ουσιώδεις λόγους από τις 14 Ιουλίου από τον Προμαχώνα υποχρεούνται να υποδεικνούν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ. Το τέστ πρέπει να έχει γίνει 72 ώρες νωρίτερα
  • Εικοσιτέσσερις ώρες πριν την είσοδο πρέπει να συμπληρώνεται το ειδικό έντυπο (PLF).
  • Δεκάδες κλιμάκια ελέγχου κινητοποιούνται για ελέγχους. Θα γίνουν πάνω από 300 σε όλη την Ελλάδα.

Οι αποφάσεις ανακοινώθηκαν μετά από ευρεία σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου. Σε αυτή συμμετείχαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού 'Εργου Ακης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών Θανάσης Κοντογεώργης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Θεόδωρος Κλιάρης, ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή Μιχάλης Μπεκίρης, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο Καθηγητής της Επιστήμης των Δεδομένων και Λειτουργιών Κίμωνας Δρακόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ