Κορονοϊός: Σούπερ μάρκετ στην Θεσσαλονίκη κατέγραψε χθες όλο τον τζίρο των Χριστουγέννων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
27 Φεβρουαρίου 2020 | Επικαιρότητα
O πανικός που έχει προκαλέσει η εξάπλωση του κορωνοϊού εκτός της Κίνας, και η ανακοίνωση κρουσμάτων του φονικού ιού και στη χώρα μας, με πρώτο στη Θεσσαλονίκη, ώθησε τους Θεσσαλονικείς και όχι μόνον στα σούπερ μάρκετ προκειμένου να προμηθευτούν, κυρίως είδη μακράς διαρκείας.

 
Το αποτέλεσμα είναι τα ράφια των σούπερ μάρκετ να αδειάζουν από μακαρόνια, ρύζια, όσπρια, αλεύρια, γάλατα, κονσέρβες, ζάχαρη, φρυγανιές και κατεψυγμένα, το οινόπνευμα και τα αντισηπτικά να εξαφανιστούν και οι τζίροι των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ να έχουν αυξηθεί από τη Δευτέρα μέχρι και σήμερα κατά 20 έως 30% αναφορικά με τα εν λόγω προϊόντα.
 
Είναι χαρακτηριστικό πως, σύμφωνα με πληροφορίες, κατάστημα μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ σε περιφερειακό δήμο της Θεσσαλονίκης, μόνο χθες, κατέγραψε όλο τον τζίρο των Χριστουγέννων.  

Η φρενίτιδα που έχει χτυπήσει τους καταναλωτές, που ωστόσο δεν έχει φτάσει στα επίπεδα της γειτονικής μας Ιταλίας, που έχει "κτυπηθεί” με μανία από τον κορωνοϊό, έχει βάλει στο στόχαστρο της ακόμη και τα χαρτιά υγείας, αλλά και τα σαπούνια.

Μάλιστα δεν λείπουν οι περιπτώσεις σούπερ μάρκετ που με την κάρτα της αλυσίδας μειώνουν την αρχική τιμή έως και 50% για προϊόντα, όπως χυμοί, που ούτως ή άλλως έχουν μικρή διάρκεια ζωής.


Στις πρώτες προτιμήσεις πάντως των καταναλωτών που σπεύδουν να αγοράσουν αρκετές συσκευασίες από κάθε προϊόν, είναι όσα βρίσκονται σε προσφορά και όσα είναι ιδιωτικής ετικέτας, άρα περισσότερο οικονομικά.  
 
Δημοφιλές το οινόπνευμα
 
Εκείνα που είναι δυσεύρετα είναι τα αντισηπτικά που έχουν εξαντληθεί, ενώ πλέον μεγάλες… δόξες γνωρίζει το οινόπνευμα και τα αντιβακτηριδιακά μαντιλάκια με αιθυλική αλκοόλη, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι των σούπερ μάρκετ να γεμίζουν συνεχώς τα ράφια που αδειάζουν εν ριπή οφθαλμού.   
 
Πηγή: voria.gr 
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ